Πέτσας: Θα απαγορευτούν οι συναθροίσεις με πάνω από 10 άτομα

πέτσας-θα-απαγορευτούν-οι-συναθροίσε-1003802

Στο μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω ενός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων θα προχωρήσει σήμερα η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην τηλεόραση του Alpha, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο Στέλιος Πέτσας προσδιόρισε τον αριθμό σε δέκα άτομα, σημειώνοντας όμως ότι εντός της ημέρας θα συγκεκριμενοποιηθεί ο αριθμός και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι το «Μένουμε σπίτι» τηρείται από την πλειοψηφία, αλλά είναι αρκετοί αυτοί που δεν τηρούν τις οδηγίες. Τα μέτρα αναμένεται να αυστηροποιηθούν κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών επιστημόνων.

Τα μέτρα για τον αριθμό των συναθροίσεων θα ανακοινώσει το απόγευμα το υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Θα γίνουν συστάσεις στους πολίτες να μη συγκεντρώνονται πάνω από 10 άτομα σε φιλικά σπίτια, ενώ οι αστυνομικοί θα μπορούν να ζητούν από πολίτες στην παραλία Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και να μην συναθροίζονται.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook