Πετρούνιας: Μια ανάσα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

πετρούνιας-μια-ανάσα-από-την-πρόκριση-1026190

Ετοιμος να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προκριματικών της διοργάνωσης του Μπακού, η οποία είχε διακοπεί στις 13 Μαρτίου, λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, θα προσθέσει τους βαθμούς της νίκης στην ειδική παγκόσμια κατάταξη.

Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίζει ήδη τη 2η θέση που θα του χαρίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι του προπορευόμενου Κινέζου Γιανγκ Λιου. Και αυτό γιατί η Κίνα δικαιούται να πάρει μόνο ένα Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων και ήδη ένας άλλος Κινέζος, ο πρωταθλητής του πλάγιου ίππου Χάο Γουένγκ, έχει υψηλότερη βαθμολογία από τον συμπατριώτη του και αντίπαλο του Πετρούνια, Γιανγκ Λιου.

Πλέον απομένει ένα παγκόσμιο κύπελλο, αυτό της Ντόχα, το οποίο αρχικά είχε αναβληθεί για τις 3-6 Ιουνίου του 2020, αλλά πλέον πάει για νέα ημερομηνία μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, εκεί όπου ο Ελληνας πρωταθλητής θα σφραγίσει το εισιτήριο για το Τόκιο.

Για να μην δούμε τον Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πρέπει ο Γιανγκ Λιου να πετύχει μια απίστευτη βαθμολογία στους κρίκους που θα φτάνει το λιγότερο τους 15,566 β., κάτι που δείχνει άπιαστο με βάση τον κώδικα βαθμολογίας που ισχύει από το 2017 ή να χάσει ο συμπατριώτης του Λιού, Χάο Γουένγκ την πρώτη θέση στην συνολική κατάταξη του πλάγιου ίππου. Ο μόνος ππου μπορεί να τον απειλήσει είναι ο Ιάπωνας Κόχεϊ Καμεγιάμα εφόσον συμμετείχε και κέρδιζε στον τελευταίο αγώνα με βαθμολογία 15,300 β. και πάνω. Ο Καμεγιάμα όμως απουσίασε από το Μπακού, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει στην Ντόχα.

Οπότε καταλαβαίνει κανείς ο Πετρούνιας με το 2 στα 2 που έκανε σε Αυστραλία και Αζερμπαϊτζάν θα βρίσκεται εκτός εξαιρετικού απροόπτου στο Τόκιο.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook