Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα του λόγια πριν τη φυλακή

πέτρος-φιλιππίδης-τα-πρώτα-του-λόγια-π-1237341

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση της προφυλάκισης του μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σοκαρίστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…».

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται από τρεις καταγγελίες. Ήταν και αυτές τριών γνωστών ηθοποιών, της Λένας Δροσάκη, της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου.

Οι τρεις ηθοποιοί κατηγόρησαν τον Πέτρο Φιλιππίδη αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά επί και εκτός σκηνής.

Μετά τις καταγγελίες των τριών συναδέρφων του, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφάσισε πως η καλύτερη λύση θα ήταν, μέσω του δικηγόρου του, να στείλει προς τα ΜΜΕ ένα προληπτικό εξώδικο.

«Με λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες.

Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου.

Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης» έλεγε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο.

Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα.

Για όποιον δεν σεβαστεί αυτήν την ειλικρινή και αυθόρμητη τοποθέτησή μου, επιφυλάσσομαι ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου» κατέληγε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη ασκήθηκε τον περασμένο Μάιο από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Πέτρου Φιλιππίδη έπειτα από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε, στο πλαίσιο της οποίας προσήλθαν και κατέθεσαν τρεις γυναίκες περιγράφοντας σοβαρά αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τους από τον δημοφιλή ηθοποιό, τα οποία φέρονται να τελέστηκαν τα έτη 2008, 2010 και 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook