Πέτρος Φιλιππίδης: Διεκόπη η δίκη – «Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση»

πέτρος-φιλιππίδης-διεκόπη-η-δίκη-εί-1333130

Διεκόπη για 28 Μαρτίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προκειμένου να μπορέσει να παρασταθεί ο κατηγορούμενος στη διαδικασία.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Πέτρος Φιλιππίδης: “Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση” – Η διακοπή της διαδικασίας

Νωρίτερα, δήλωση αποχής υπέβαλε με την έναρξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λόγω περιστατικού στο παρελθόν με την μια εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου, Κική Μπακιρτζίδου.

Η δικηγόρος ωστόσο υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, εκφράζοντας την εκτίμησης της για την εισαγγελική λειτουργό, δηλώνοντας πως ό,τι συνέβη αφορά άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη η οποία δεν ήταν προσωπική. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για το θέμα.

«Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δεν θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος εκφράζοντας την πρόθεση του να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή.

Νωρίτερα, έφτασαν στο δικαστήριο για οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας (δείτε εδώ).

Ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα φερόμενα ως θύματά του, αλλά και με σειρά δημοφιλών συναδέλφων του, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη.

Στη λίστα των μαρτύρων βρίσκονται οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια, γεγονός που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας: «Είναι αληθές, με την έννοια ότι μας κοινοποιήθηκε εξώδικο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, οι οποίες προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook