Πέτρος Φιλιππίδης: Αίτημα για δίκη κεκλεισμένων των θυρών από τις καταγγέλουσες

πέτρος-φιλιππίδης-αίτημα-για-δίκη-κεκ-1293321

Αίτημα για να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, αναμένεται να υποβάλλουν τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι τρεις γυναίκες, που τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση, με βιασμό, που τελέστηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού που τελέστηκαν η μία το 2010 και η άλλη το 2014.

Αντίθετος στο ενδεχόμενο κεκλεισμένων των θυρών δίκης δηλώνει ο συνήγορος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τόνισε στο iEdiseis ότι, «εάν υποβληθεί το αίτημα αυτό από την πλευρά των τριών γυναικών, εμείς θα αντιλέξουμε, καθώς η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση».

Ο κ. Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι, ο εντολέας του θα προσέλθει τη Δευτέρα στο δικαστήριο, καθώς επιθυμεί την παρουσία του στη δίκη για να θέσει ερωτήσεις στα φερόμενα θύματα του, εν αντιθέσει με την πρώτη συνεδρίαση του ΜΟΔ, που δεν προσήλθε, επειδή ήταν ασθενής.

Γιά το ενδεχόμενο, η πλευρά της πολιτικής αγωγής να ζητήσει να καταθέσουν τα θύματα κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το άρθρο 330 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη εξήγησε τη διαδικασία λέγοντας: «Aν η δημοσιότητα της συνεδρίασης είναι επιβλαβής στα χρηστά ήθη ή συντρέχουν ειδικοί λόγοι να προστατευθεί ο ιδιωτικός ή οικογενειακός βίος των διαδίκων, ιδίως αν η δημοσιότητα σε δίκη εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής έχει ως συνέπεια την ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία ή το διασυρμό του θύματος και μάλιστα ανηλίκου, το δικαστήριο διατάσσει τη διεξαγωγή της δίκης ή ενός μέρους της χωρίς δημοσιότητα».

Και συμπλήρωσε:

«Αν κατατεθεί τέτοιο αίτημα από την πλευρά των θυμάτων, ο εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει υπέρ ή κατά της ικανοποίησης του αιτήματος και στη συνέχεια του δικαστήριο θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση σχετικά με το εάν κάνει δεκτό το αίτημα».

Υπενθυμίζεται ότι, αντίστοιχο αίτημα είχε υποβληθεί από την πλευρά της αθλήτριας ιστιοπλοϊας στη δίκη του 38χρονου προπονητή της, ο οποίος φέρεται να τη βίασε όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα, αλλά τελικά η δίκη αναβλήθηκε, οπότε θα πρέπει να υποβληθεί και να κριθεί εκ νέου αίτημα, με τη νέα σύνθεση του δικαστηρίου.

Στην προηγούμενη – πρώτη συνεδρίαση της δίκης, ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε από τους δικαστές, να διακόψουν τη δίκη, για να παραστεί και ο κατηγορούμενος ηθοποιό και να δηλώσει τη θέση του ενώπιον του δικαστηρίου.

«Πρέπει να είναι «παρών» για να τον ρωτήσετε ποια είναι η θέση του. Ούτως ή άλλως θα διαρκέσει η δίκη επί μακρόν, γι’ αυτό παρακαλώ το δικαστήριο, ώστε ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι εδώ. Είναι ο πρωταγωνιστής αλλά δεν παίζει θέατρο πια, είναι κατηγορούμενος και είναι πιο σωστό να είναι παρών», είχε αναφέρει ο συνήγορος, δηλώνοντας ταυτόχρονα και δικό του κώλυμα επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Και συμπλήρωσε: «Η κατάσταση της υγείας του μπορεί να αντιμετωπιστεί με διακοπή. Αν δε μπορεί να έρθει κανονικά, θα έρθει με αμαξίδιο».

Σε ερώτηση της Προέδρου, εάν υπάρχει ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του ο κ. Δημητρακόπουλος διαβεβαίωσε: «Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι σε θέση να έρθει θα έρθει με καροτσάκι. Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ότι λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά».

Eνώ τόνισε ότι, θα ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση και θα υποβάλλει ο ίδιος ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Η εισαγγελέας της έδρας συναίνεσε στο αίτημα διακοπής, λέγοντας προς το δικαστήριο: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας».

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με τις καταθέσεις των τριών γυναικώω, που φέρονται ως θύματα του ηθοποιού, ενώ τον κατάλογο των μαρτύρων συμπληρώνουν ακόμη 12 άτομα μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Μπιμπίλας, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου αλλά και μια στενή συνεργάτιδα του.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook