Πετρέλαιο θέρμανσης: «Χαστούκι» με αύξηση 13.5 λεπτά το λίτρο σε μια μέρα – Πόσο κοστίζουν τα καύσιμα στα Χανιά

πετρέλαιο-θέρμανσης-χαστούκι-με-αύ-878865

Κατά 13.5 ολόκληρα λεπτά το λίτρο ακρίβυνε μέσα σε μια μέρα το πετρέλαιο θέρμανσης στα Χανιά και σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς δύο μέτρα μείωσης της τιμής του έληξαν το νέο έτος. Έτσι, οι καταναλωτές που θα χρειαστεί να το αγοράσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότατες τιμές. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης, εξήγησε τί έχει συμβεί, μιλώντας τη Δευτέρα στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη:

«Από σήμερα σταμάτησε η κρατική επιδότηση κατά 10 λεπτά, αλλά και η έκπτωση 3.5 λεπτών που έδιναν οι εταιρίες κι έτσι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι κατά 13.5 λεπτά το λίτρο ακριβότερο. Ήμασταν στο 1.18 κατά μέσο όρο στον νομό Χανίων και τώρα πάμε στα 1.32 ευρώ το λίτρο στον νομό, μπορεί να φτάσει και τα 1.34 σε κάποια πρατήρια. Είναι μεγάλη ανατίμηση, το είχαν εξαγγείλει βέβαια και εμείς ως ένωση βενζινοπωλών και ομοσπονδία ζητήσαμε να κρατηθεί αυτό μέχρι τον Μάρτιο, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε και έχουμε την αύξηση.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης υπήρξε αρκετή κινητικότητα από τον Οκτώβριο, ο κόσμος είχε εφοδιαστεί και καθώς δεν είχε κάνει χειμώνα στα Χανιά, δεν καταναλώθηκε αυτό. Ήταν σε χαμηλή τιμή και πολλοί έβαλαν τότε. Οι παραγγελίες τώρα δείχνουν αρκετά μειωμένες«, είπε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών.

Οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαιου κίνησης στα Χανιά αναμένεται να παραμείνουν σταθερές την επόμενη εβδομάδα, αν και έχουν υποστεί άνοδο το τελευταίο διάστημα:

«Υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές των υπόλοιπων καυσίμων. Η αμόλυβδη στον νομό Χανίων σήμερα πωλείται κατά μέσο όρο στο 1.89 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης 1.82. Οι προβλέψεις είναι ότι το επόμενο διάστημα θα είναι σταθερές οι τιμές, τουλάχιστον για μια εβδομάδα ακόμα», δήλωσε ο κ. Δρακακάκης.

Όσο για το τί να περιμένουμε κατά τη διάρκεια του νέου έτους στον τομέα των τιμών καυσίμων, ο Χανιώτης βενζινοπώλης ήταν σαφής ότι… τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια:

«Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις, κάποιοι αναλυτές μιλούν για πτώση, άλλοι λένε για πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι. Είναι χρηματιστηριακό προϊόν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τί θα γίνει», ξεκαθάρισε ο κ. Δρακακάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook