Πετρέλαιο κίνησης: Πιο ακριβό από τη βενζίνη – Σταματά η επιδότηση – Έρχεται το επίδομα θέρμανσης

πετρέλαιο-κίνησης-πιο-ακριβό-από-τη-βε-1525354

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ολοκληρώνεται ο κύκλος της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης – με τις λιανικές τιμές να αναμένεται να αυξηθούν από το Σάββατο και εξής κατά 15 λεπτά το λίτρο.

Σημειώνεται πως σημερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται στα 1,821 ευρώ το λίτρο, η οποία από αύριο αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 1,971 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, το πετρέλαιο κίνησης θα φθάσει να πωλείται πιο ακριβά από την βενζίνη που είναι στα 1,951 ευρώ το λίτρο.

Πληροφορίες του Open θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να εξοικονομεί 30 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να «ρίξει» στην επιδότηση θέρμανσης.

Επιδότηση στην αντλία για το… πετρέλαιο θέρμανσης

Στις 15 Οκτωβρίου – με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης – ξεκινά η επιδότησή του με 0,25 ευρώ ανά λίτρο απευθείας στην αντλία.

Αυτό σημαίνει πως αν δινόταν σήμερα το επίδομα θέρμανσης, το κόστος θα έφθανε τα 1,33 ευρώ/λίτρο, μαζί με την επιδότηση (1,58ευρώ/λίτρο η τιμή εκκίνησης).

Πώς θα υπολογιστεί φέτος το επίδομα θέρμανσης

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται επί αυξημένου ποσού βάσης στα 350 ευρώ, από τα 300 ευρώ που ήταν πέρυσι. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται τα 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού.

Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα τέκνα, το ποσό που προκύπτει προσαυξάνεται κατά 20%.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook