Πετρέλαιο κίνησης: «Εφιάλτης» η τιμή του diesel τις επόμενες μέρες

πετρέλαιο-κίνησης-εφιάλτης-η-τιμή-τ-1397432

Πιο ακριβά από τη βενζίνη μπορεί να πληρώσουν σε λίγες μέρες το πετρέλαιο κίνησης οι κάτοχοι ΙΧ πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, καθως η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία αποτελεί πια παρελθόν.

Οι πρόβλέψεις για την τιμή τo diesel είναι τρομακτικές, με τους κατόχους ΙΧ που κινούνται με πετρέλαιο, να μετανιώνουν για την… αγορά τους.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μίλησε σήμερα στο ΣΚΑΪ και έκανε τις εκτιμήσεις της για το πού θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης το επόδμενο διάστημα.

Όπως είπε, η τιμή θα εκτοξευτεί κι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο στην Αττική. Η κατάσταση για τα νησιά θα είναι ακόμα χειρότερο, καθώς αν υπολογίσει κανείς το κόστος της μεταφοράς, το πετρέλαιο μπορεί να ξεπεράσει και τα 2,20 ευρώ το λίτρο.

Πρόσθεσε πως ζητούν από την κυβέρνηση να επαναφέρει την επιδότηση στην αντλία, ενώ δεν γνωρίζει για ποιο λόγο ελήφθη αυτή η απόφαση.

Για το εν λόγω θέμα μίλησε στον Ant1 και ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Απαντώντας σε για τη διακοπή της επιδότησης είπε ότι, «το πετρέλαιο κίνησης, χωρίς την επιδότηση, είναι χαμηλότερα σε σχέση με τον Μάιο και τον Ιούνιο. Κρίθηκε από το ΥΠΟΙΚ ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιδότησης». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «αν δούμε ότι ανεβαίνουν τα καύσιμα, θα το ξαναδούμε».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook