Πετράλωνα: «Αποκάλυψε όσα δεν είχε το θάρρος να πει τόσο καιρό» – Τι λέει η δικηγόρος της 22χρονης

πετράλωνα-αποκάλυψε-όσα-δεν-είχε-το-θ-1497662

Εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση που αφορά στις συγκλονιστικές καταγγελίες των παιδιών από τα Πετράλωνα, μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ η 22χρονη κόρη της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι η κατάθεσή της 22χρονης έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για τη μήνυση που έχει καταθέσει μαζί με τον 17χρονο, σήμερα αδελφό της σε βάρος της μητέρας τους, την οποία κατηγορούν για συγκάλυψη της δράσης του πατέρα τους, τον οποίο έχουν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση.

«Ο κύκλος των καταθέσεων άρχισε χθες, με την κατάθεση της 22χρονης μετά τη μήνυση που έχει υποβληθεί. Η κατάθεση ήταν μαραθώνια, διήρκησε περισσότερο από 5 ώρες. Η 22χρονη είπε ακόμη και εκείνα που δεν είχε το θάρρος να πει τόσο καιρό», τονίζει στο enikos.gr η δικηγόρος της 22χρονης Δήμητρα Πλαστήρα.

Εξάλλου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρότι η κατάθεση της 22χρονης αφορούσε στη μήνυση σε βάρος της μητέρας, η μεγάλη κόρη της οικογένειας από τα Πετράλωνα αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του πατέρα. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή υπάρχει, όπως έχει αποκαλύψει το enikos.gr, παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα και εκκρεμεί το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο έχει τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη εννέα κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών ο πατέρας και ο θείος των παιδιών.

Η κ. Πλαστήρα επιβεβαιώνει πως μετά την 22χρονη θα κληθούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για κατάθεση στη ΓΑΔΑ, όπως έχει γράψει το enikos.gr. «Θα ακολουθήσουν ως προς τις καταθέσεις ο 17χρονος αδελφός, οι μάρτυρες στήριξης της κατηγορίας. Ενδεχομένως ως ύποπτη θα κληθεί και η μητέρα, καθώς δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων, θα δοθεί ο φάκελος στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω» σημειώνει η κ. Πλαστήρα.

Όσον αφορά στην αντίδραση της 22χρονης σχετικά με όσα ακούγονται, ότι δηλαδή τα παιδιά λένε ψέματα, η κ. Πλαστήρα απαντά:

«Αυτό το κορίτσι έχει υποστεί, όπως ισχυρίζεται, τα πάνδεινα από μικρή ηλικία και έχει πληγωθεί. Κατά την κρίση μου, όπως και σε κάθε άνθρωπο όλα αυτά θα της προξενούν θυμό», λέει στο enikos.gr, ενώ αναφερόμενη στον συγγραφέα, Χρήστο Κρεμνιώτη, τον άνθρωπο δηλαδή που πρώτος αποκάλυψε τη φρίκη που φέρεται να βίωναν τα δύο παιδιά στα Πετράλωνα, επισημαίνει: «Είναι πρόσωπο αναφοράς για τα παιδιά και στηρίζονται σε εκείνον ηθικά».

Η κ. Πλαστήρα, που είναι και δικηγόρος του συγγραφέα, δεν αποκλείει να κινηθεί ο εντολέας της νομικά εναντίον όσων εμπλεκομένων εξαπολύουν κατηγορίες εναντίον του, σημειώνει ωστόσο ότι «για τον ίδιο αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν τα παιδιά». «Να τελειώσει αυτή η ιστορία, με την έννοια ότι πρέπει να να δούμε αν θα υπάρξει παραπομπή και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν όλα», καταλήγει.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook