«Πετούν λάσπη»: Τι απαντά ο γιατρός για τους θανάτους των 15 παιδιών – Άγνωστος ο αποστολέας της καταγγελίας

πετούν-λάσπη-τι-απαντά-ο-γιατρός-για-1701571

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών για έναν διακεκριμένο και αρκετά προβεβλημένο παιδοκαρδιοχειρουργό, ο οποίος και εξετάζεται μετά από καταγγελία που υπέβαλε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Καρδιοπάθεια ένα άτομο σχετικά με τους θανάτους 15 παιδιών, τα οποία και πέθαναν τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που πραγματοποίησε ο ίδιος.

Ο συγκεκριμένος γιατρός χειρουργεί τόσο σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας και των Βορείων Προαστίων, αλλά και αφιλοκερδώς σε δημόσια νοσοκομεία. Στη σχετική καταγγελία, ο γιατρός αποκαλείται «ψεύτικος Μεσσίας» και κάνει λόγο για θνησιμότητα της τάξης του 20% στα χειρουργεία του.

Τι απαντά ο ίδιος

Ο γιατρός βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και δίνει τη δική του απάντηση για τα όσα τον καταγγέλλει ο ανώνυμος αποστολέας για τους θανάτους των 15 παιδιών.

«Δεν υπάρχει τίποτα για αυτήν την καταγγελία, ούτε το όνομα του καταγγέλλοντα. Ποιος γονιός, που έχει χάσει το παιδί του κρύβεται; Πετάνε λάσπη. Τους έχω χαλάσει την πιάτσα και το κάνουν αυτό, επειδή χειρουργώ αφιλοκερδώς και άλλοι ζητούν 10 με 15.000 ευρώ. Έρχομαι στη χώρα, για να βοηθήσω τη χώρα. Όλα αυτά είναι λάσπη απ’ όλους όσοι έχασαν τη φήμη και τη δόξα από την παρουσία μου. Επειδή ήρθε ένας Έλληνας από τη διασπορά, με όλη την καρδιά του για να προσφέρει κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται υποτιμημένοι και πετούν λάσπη. Αυτή ήταν η στρατηγική του Γκέμπελς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Η υπόθεση άνοιξε μετά από επιστολή που στάλθηκε τον Απρίλιο του 2021 σε, τουλάχιστον, τέσσερις Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Καρδιοπάθεια. Άξιο αναφοράς, σύμφωνα με τον Alpha, είναι ότι η επιστολή στάλθηκε μέσω mail.

Στη σχετική επιστολή αναφέρεται πως υπάρχει συγκεκριμένος γιατρός σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας που τον τελευταίο 1 χρόνο είχε χειρουργήσει 70 περιστατικά, εκ των οποίων το 20% πέθαναν και κάποια άλλα από αυτά παρέμειναν σε κατάσταση «φυτού» μετά και την επέμβαση. Η επιστολή έφτασε στους φορείς, οι οποίοι με τη σειρά τους το κοινοποίησαν στο υπουργείο Υγείας και τις εισαγγελικές Αρχές, για να συνεχίσουν τη σχετική έρευνα.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα ο αποστολέας της επιστολής, με τους φορείς και τις Αρχές να επισημαίνουν ότι η διεύθυνση αποστολής δεν συμπίπτει με κάποιο φυσικό πρόσωπο.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι δεκάδες γονείς, μετά και τις καταγγελίες που ακούστηκαν σε βάρος του, έσπευσαν στα social media, για να τον στηρίξουν.

Η δεύτερη απάντηση του γιατρού

«Από το 2013 μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη κλινική έχω κάνει 1057 χειρουργεία. Μέσα σε αυτά είναι παιδιά που όλες οι άλλες καρδιοχειρουργικές ομάδες αρνήθηκαν να τα χειρουργήσουν. Από αυτά 24 παιδιά έχουν πεθάνει, πρόκειται για ποσοστό 2,3%» συμπλήρωσε επίσης ο γιατρός.

reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook