Πέθανε ο Σπύρος Σημίτης, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού

πέθανε-ο-σπύρος-σημίτης-αδερφός-του-πρ-1653049

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε το περασμένο Σάββατο (18/3) στη Γερμανία -όπου ζούσε επί δεκαετίες- ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης, ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός σήμερα, Δευτέρα (20/3) με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

Σπύρος Σημίτης: Ο «πατέρας» της προστασίας των προσωπικών δεδομένων

Ο Σπύρος Σημίτης θεωρείτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πατέρας της προστασίας των προσωπικών δεδομένων». Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης έγραψε και εργάστηκε σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς επιτροπές, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Διετέλεσε, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, πρόεδρος του «Γερμανικού Εθνικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας». Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος και μέλος διεθνών και ευρωπαϊκών επιτροπών για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα».

Τιμητικούς τίτλους του απένειμαν πανεπιστήμια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα είχε εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών.

Η ταφή θα γίνει στη Γερμανία.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook