Πέθανε ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιος Κιαγιαδάκης

πέθανε-ο-πρόεδρος-του-ομίλου-βρακοφόρ-1022479

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και πρόεδρος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών νομού Ρεθύμνου

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης έδινε τον τελευταίο καιρό μάχη με μία δύσκολη αρρώστια, την οποία δυστυχώς έχασε στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του και στους φίλους του.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στο Ρέθυμνο, που τον αποχαιρετά με οδύνη.

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε τη κρητική παράδοση με τον καλύτερο τρόπο.Ήταν η ψυχή της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων που συχνά απολάμβαναν ευρείας δημοσιότητας από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ αφού ταξίδευε με τις ομάδες του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει ομογένεια, προβάλλοντας το νησί.

Όπως αναφέρει το rethnea.gr, παρ’ ότι επαγγελματικά δραστηριοποιούνταν στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων,το πάθος του ήταν να υπηρετεί τον τόπο του και την παράδοση του,την μουσική και τους χορούς του. Υπήρξε ένας γνήσιος εκφραστής και παράλληλα πρεσβευτής της Κρήτης.

Την δεκαετία του 1990,όταν ανέλαβε πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Ρεθύμνου, τον μετονόμασε σε Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και καταξιώθηκε στη συνείδηση του Κρητικού λαού ως ο μεγαλύτερος παραδοσιακός φορέας του νησιού.

Μέσω των σχολών και των τμημάτων που δημιούργησε, δίδαξε σε χιλιάδες παιδιά και νέους τους χορούς της Κρήτης και τους μύησε στις αξίες και τα ιδεώδη της παράδοσης μας.

Μεταξύ των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούσε και έγιναν θεσμός είναι τα «Τζανιδάκεια», στη μνήμη του καθηγητή και πρωτοχορευτή Αντώνη Τζανιδάκη αλλά και τα «Πολιτιστικά Βαρδινογιάννεια» στη μνήμη του Ρεθεμνιώτη πολιτικού Παύλου Βαρδινογιάννη.

Αδιάλειπτα ο Στέλιος Κιαγιαδάκης,Χριστούγενννα και Πρωτοχρονιά περνούσε τις εισόδους του Προεδρικού Μεγάρου, του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και των γραφείων των προέδρων των πολιτικών κομμάτων ως επικεφαλης ομάδας βρακοφόρων, ψάλλοντας στον Πρόεδρο της δημοκρατίας και στις ηγεσίες των κομμάτων τα κάλαντα και αφιερώνοντας στον καθένα κάποια επίκαιρη μαντινάδα.

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης ήταν επιπλέον πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνου. Με αυτήν του την ιδιότητα είχε βραβεύσει αρκετούς ευπάτριδες για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιου Κιαγιαδάκη εκφράζει στην οικογένεια του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. Ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Με μεγάλη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης πληροφορήθηκε πριν από λίγο τον θάνατο του προσφιλούς μας Προέδρου ΣΤΕΛΙΟΥ Χ. ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ. Ο εκλιπών υπήρξε για όλους μας πρότυπο δύναμης ζωής και δημιουργικότητας και μπροστάρης σε διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα κοινά και στα πολιτιστικά δρώμενα και του τόπου μας

με εκδηλώσεις προβολής της Κρητικής Παράδοσης σε ολόκληρη την Κρήτη, στο Πανελλήνιο, αλλά ακόμη και στα πέρατα του κόσμου!

Μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός, συνήλθε εκτάκτως σε τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. του Ομίλου μας και αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να εξουσιοδοτήσει το μέλος του Δ.Σ. και μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος Γιάννη Πετράκη, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσει εκ μέρους του στην οικογένεια του τα θερμά του συλλυπητήρια, δεδομένου ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, δεν μπορεί να παραστεί κάποιος στην κηδεία του, εκτός από τα στενά μέλη της οικογένειάς του.

2. Να παρευρεθεί τιμητικό άγημα του Ομίλου στην ταφή του στην Αργυρούπολη.

3. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Ομίλου.

Πηγή: goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook