Πέθανε ο μεγάλος μουσικός, Φιλ Σπέκτορ – Διαγνώστηκε με Covid-19

πέθανε-ο-μεγάλος-μουσικός-φιλ-σπέκτορ-1165904

Ο εμβληματικός μουσικός παραγωγός, Φιλ Σπέκτορ, που άλλαξε τον ήχο της ποπ μουσικής στην δεκαετία του 1960 με τις ηχογραφήσεις Wall of Sound, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Φιλ Σπέκτορ ήταν ο παραγωγός 20 top 40 hits στην περίοδο 1961 και 1965 και δούλεψε με τους the Beatles, Righteous Brothers και Ike and Tina Turner. Άσκησε την επιρροή του σε μεγάλη σειρά καλλιτεχνών, από τους Beach Boys μέχρι τον Μπρους Σπρίνγκστιν, που ενέταξε τον «ήχο Σπέκτορ» στο Born to Run.

O Φιλ Σπέκτορ σε ηλικία 18 ετών ηχογράφησε το τραγούδι «To Know Him Is To Love Him». Ήταν μια απλή εφηβική μπαλάντα που έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 1958 και του χάρισε τον τίτλο «ο πρώτος έφηβος μεγιστάνας».

Κανείς δεν είχε τον βαθμό ελευθερίας και ελέγχου που είχε ο Σπέκτορ στις παραγωγές του. Ανέπτυξε μια προσέγγιση στο ροκ εν ρολ που αποκαλούσε βαγκνερική και έμεινε γνωστή ως «Τείχος της Μουσικής».

Για να πετύχει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο ο Σπέκτορ συγκέντρωνε μεγάλες ομάδες μουσικών για τα ορχηστρικά μέρη (έπαιζαν μερικά όργανα που δεν χρησιμοποιούνται γενικά σε μουσικά ανσάμπλ, όπως ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες) συχνά διπλασιάζοντας και τριπλασιάζοντας τα όργανα που έπαιζαν μαζί για πιο γεμάτο ήχο.

Ο Σπέκτορ θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία της ποπ μουσικής και ο πρώτος auter καλλιτέχνης, χάρη στον πρωτοφανή έλεγχο που είχε σε κάθε φάση της διαδικασίας ηχογράφησης.

Το 2003 το όνομά του εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα, όταν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της ηθοποιού Λάνα Κλάρκσον. Μετά από μακροχρόνια διαδικασία, το 2009 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών.

Ο Φιλ Σπέκτορ διαγνώσθηκε με COVID-19 πριν από τέσσερις εβδομάδες και μεταφέρθηκε από το κελί της φυλακής, όπου εξέτιε την ποινή φυλάκισής του για τον φόνο της Λάνα Κλάρκσον, σε νοσοκομείο.

Πηγή:athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook