Πέθανε ο γνωστός επικοινωνιολόγος Βασίλης Τοκάκης σε ηλικία 44 ετών

πέθανε-ο-γνωστός-επικοινωνιολόγος-βα-1248048

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ στην ηλικία των 44 ετών ο γνωστός επικοινωνιολόγος Βασίλης Τοκάκης, ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Για τη μάχη που έδινε ο Βασίλης Τοκάκης, είχε μιλήσει πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή και ο γνωστός ηθοποιός και αδερφός του, Θάνος.

Ο Θάνος Τοκάκης, ο ηθοποιός που το τηλεοπτικό κοινό είχε γνωρίσει μέσα από τη σειρά του Mega «50-50» είπε χαρακτηριστικά: «Στην δική μου φάση υπάρχει ένα άτυχο συμβάν. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο αδερφός μου περνά μια περιπέτεια με την υγεία του. Έχει γράψει ένα βιβλίο που έχει τον τίτλο «Άνοιξη μυαλού». Είναι ένα ημερολόγιο. Ο Βασίλης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2019. Ένας πάρα πού δύσκολος καρκίνος και ξεκίνησε να κάνει κάποιες αναρτήσεις στο Facebook», και συνέχισε:

«Έχει κάνει χημειοθεραπείες, εγχειρίσεις κι ακόμα παλεύει. Ορμώμενος από την εμπειρία του έκανε τις αναρτήσεις, οι οποίες έγιναν αυτό το βιβλίο. Δεν είμαι αντικειμενικός αλλά ήταν αλλιώς να τα βλέπεις σε βιβλίο. Αυτό το βιβλίο είναι η δύναμη ενός ανθρώπου που παλεύει».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Τοκάκης

Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης Κρίσεων και της Διοίκησης Συγκρούσεων. Δίδασκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια υπήρξε Διδακτικό Προσωπικό στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, διδάσκοντας το μάθημα «Οργανωσιακής Συμπεριφοράς», τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία) της Ελληνικής Πολιτείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004» και εν συνεχεία επί 4 έτη μέλος των αντίστοιχων Ομάδων Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία). Έχει εργαστεί στον δημόσιο τομέα σε θέσεις ευθύνης, ενώ υπήρξε στέλεχος εταιρειών στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ήταν στέλεχος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ και γνωστός σύμβουλος Επικοινωνίας. Διετέλεσε συνεργάτης σε Υπουργούς και κατόπιν υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η τελευταία του δουλειά ήταν σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Γεννήθηκε το 1977 και διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2019.

Πατέρας της Δήμητρας και του Γιώργου.

Σύζυγος και Σύντροφος της Ιατρού Μαργαρίτας Συνετού.

Μώραλης: «Καλό ταξίδι φίλε και να είσαι βέβαιος ότι θα είσαι για πάντα στο μυαλό, αλλά κυρίως στην καρδιά μας»

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέδωσε την παρακάτω δήλωση για τον θάνατο του συνεργάτη του: «Έφυγε ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Ένας καλός φίλος, ένας στενός συνεργάτης, μα πάνω από όλα, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης και πατέρας.

Αξιοπρεπής στη ζωή του, αξιοπρεπής και στην άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, τους τελευταίους 20 μήνες μετά τη διάγνωση.

Η παρακαταθήκη που αφήνει στην αγαπημένη του Ρίτα και στα δυο του παιδιά, τη Δήμητρα και τον Γιώργο σημαντική.

Είμαι βέβαιος ότι είναι περήφανοι.

Είναι αυτές οι στιγμές που ενώ έχεις τόσες σκέψεις και μνήμες στο μυαλό σου, ενώ έχεις τόσα πολλά και έντονα συναισθήματα δυσκολεύεσαι να τα εκφράσεις.

Ίσως να μην είναι και αναγκαίο αυτήν τη στιγμή.

Καλό ταξίδι φίλε και να είσαι βέβαιος ότι θα είσαι για πάντα στο μυαλό, αλλά κυρίως στην καρδιά μας».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του»

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος σε ηλικία 44 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή πάλεψε γενναία με την ασθένειά του.

Ήταν σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ενώ διετέλεσε Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αφήνει παρακαταθήκη το βιβλίο του «Άνοιξη μυαλού». Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα δίνονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook