Πέθανε ο επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λεπτός – Είχε δραστηριότητα και στα Χανιά

πέθανε-ο-επιχειρηματίας-μιχαλάκης-λε-1159007

Απεβίωσε σήμερα ο γνωστός Κερυνειώτης επιχειρηματίας, ιδρυτής του “Ομίλου Λεπτός” Μιχαλάκης Λεπτός σε ηλικία 84 ετών.

Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομα του με την οικοδομική, τουριστική βιομηχανία, τον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας στην Επαρχία Πάφου αλλά και σε άλλες περιοχές σε Κύπρο και Ελλάδα, με επενδύσεις και δραστηριότητες στην Κρήτη και τα Χανιά.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε στην Κερύνεια ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που αξιοποίησε την επιστημονική του κατάρτιση και τα εφόδια που απόκτησε στους τομείς πολιτικής μηχανικής και της αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στην Κερύνεια ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στον τομέα ανάπτυξης γης με πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη έργα.

Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 άφησε στις κατεχόμενες περιοχές μεγάλη περιουσία, και δραστηριοποιήθηκε στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, με έργα του όπως το Saudia City, μια σύγχρονη κοσμόπολη με 4.000 κατοικίες, παλάτια και άλλα.

Από το 1978 επέλεξε την Πάφο, που όπως ο ίδιος έλεγε, του θύμιζε την αξέχαστη για αυτόν Κερύνεια, ως κέντρο της δραστηριότητας του και η συμβολή του στην τουριστική και οικοδομική βιομηχανία υπήρξε μεγάλη. Πέραν της Πάφου, έργα του Ομίλου υπάρχουν στη Λεμεσό, στη Λευκωσία και στην Ελλάδα.

Από τα νέα έργα του Ομίλου, ξεχωρίζει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Πάφο που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία και όνειρο του ήταν η δημιουργία του ξεχωριστού Neapolis Smart Eco City, μία σύγχρονη πολιτεία έκτασης 1,1 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός διετέλεσε Επίτιμος Πρόξενος του Βασιλείου της Ιορδανίας, στην Κύπρο και έχει τιμηθεί με το μετάλλιο της Ανεξαρτησίας του Βασιλείου της Ιορδανίας.

Επίσης έχει τιμηθεί με το Αριστείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI), από το ΚΕΒΕ, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης , το ΚΕΒΕ το ΕΒΕ Πάφου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων, την OEB, την Εκκλησία , τη Γερουσία της Ιορδανίας, τον Δήμο Αμμάν Ιορδανίας, και τον Δήμο Κερύνειας.

Αφήνει πίσω του την συζυγό του Κική, το γένος Διγενή από την Ελλάδα και δύο γιους τον Γιώργο και τον Παντελή.

Η ημερομηνία τη κηδείας του θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πηγή: dialogos.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook