Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

πέθανε-ο-δημοσιογράφος-βασίλης-πάικο-1141595

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος, αρθογράφος επι χρόνια στην «Αυγή», εκ των προτεργατών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 και καλός δάσκαλος δημοσιογραφίας.

Στην Αυγή, στην οποία έγραψε τον τελευταίο άρθρο του στις 26 Ιουλίου 2020, προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως σύμβουλος έκδοσης, ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί και σε πολλά ψηφιακά μέσα.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Φτωχότερη η οικογένεια του 9,84

«Η οικογένεια του Αθήνα 9.84 έγινε σήμερα φτωχότερη. Έχασε ένα εργατικό και πάντα σεμνό μέλος της: Τον Βασίλη Πάικο» αναφέρει ο σταθμός.

Ο Βασίλης Πάικος στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας είχε σημαντική παρουσία στα έντυπα μέσα, η αγάπη του ωστόσο για το ραδιόφωνο ήταν ιδιαίτερη και το υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και Διευθυντής Προγράμματος του Αθήνα 9.84, που ξεχώριζε για τον επαγγελματισμό, τη συναδελφικότητα, την διεισδυτική του ματιά στα γεγονότα, την προθυμία του να βοηθήσει νεότερους συναδέλφους και να πει τον καλό λόγο για τις καλές δουλειές.

Ο Βασίλης Πάικος είχε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στον Αθήνα 9.84 και αρθρογραφούσε στην ιστοσελίδα του σταθμού.

Το «αντίο» του Νίκου Φίλη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής επί σειρά ετών στην «Αυγή» Νίκος Φίλης, αποχαιρέτησε τον Β. Πάικο με ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Ο Βασίλης Πάικος πέθανε σήμερα το απόγευμα. Έχασε την πολύμηνη μάχη που έδωσε με το θάνατο. Αποχαιρετούμε ένα φίλο, ένα σύντροφο κι ένα δάσκαλο. Ο Βασίλης υπήρξε ακέραιος άνθρωπος, με ευγένεια χαρακτήρα, μόρφωση, προσήλωση στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σεβασμό στον αναγνώστη – πολίτη.

Από τα νεανικά του χρόνια, ζυμώθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες, αγωνιστής κατά της δικτατορίας, μάχιμος δημοσιογράφος, δάσκαλος πολλών δημοσιογράφων, αν και βέβαια για την εξέλιξη ορισμένων δεν είχε καμία ευθύνη.

Στα περίπου 50 χρόνια δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας, ο Βασίλης παρέμενε ουσιαστικά σύγχρονος, πιάνοντας τον σφυγμό της εποχής χωρίς να κάνει εκπτώσεις από τις αξίες του. Σταθερός στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, με ευρύτητα πνεύματος, συνέβαλλε στη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου της αριστερής διακυβέρνησης στη χώρα μας και τον υπερασπίστηκε απέναντι στις κραυγές του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Η απώλειά του σήμερα καθίσταται ακόμα πιο οδυνηρή μέσα στο ζόφο της εποχής, της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης και των fake news.

Αποχαιρετούμε ένα ενεργό πολίτη – δημοσιογράφο, έναν ακριβό σύντροφο που μέχρι την τελευταία στιγμή της ενεργού παρουσίας του έδινε το «παρών» από τις στήλες της Κυριακάτικης Αυγής και τη συχνότητα του Αθήνα 984.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου, σε περιορισμένο κύκλο συγγενών λόγω του κορωνοϊού. Σε καλύτερες στιγμές θα μπορέσουμε να τον τιμήσουμε όλοι όσοι συμμεριστήκαμε κοινές αγωνίες, αξίες, χαρές και λύπες».

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook