Πέθανε ο διάσημος ραδιοφωνικός παραγωγός, Ρας Λίμπο

πέθανε-ο-διάσημος-ραδιοφωνικός-παραγ-1179895

Ο διάσημος Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Ρας Λίμπο, μια ηγετική φωνή της αμερικανικής δεξιάς στο ραδιόφωνο για πάνω από τέσσερις δεκαετίες και ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πέθανε σε ηλικία 70 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του και το Fox News.

«Ο Ρας Χάντσον Λίμπο θα είναι για πάντα ο καλύτερος όλων των εποχών, ένας ευγενικός και γενναίος γίγαντας και ένας πρωτοπόρος του ραδιοφώνου», δήλωσε η σύζυγός του, Κάθριν, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ραδιοφωνικού παραγωγού στο Facebook. Ο Λίμπο είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2020 ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο.

Προκλητική και πολωτική φωνή της αμερικανικής δεξιάς από τη δεκαετία του 1980, ο Λίμπο αναδείχθηκε ειδικά με την άνοδο Τραμπ στην προεδρία.

Στην καθημερινή του εκπομπή, που αναμεταδιδόταν σε πάνω από 600 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλες τις ΗΠΑ, γελοιοποιούσε τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, στρεφόταν ενάντια σε αγώνες της Αριστεράς, όπως την μάχη κατά του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη, την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, και διαμόρφωνε σε ένα βαθμό την ατζέντα των συζητήσεων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στα μέσα ενημέρωσης, κινητοποιώντας τους θερμούς υποστηρικτές του.

Μεταξύ άλλων, επινόησε τον όρο «φεμινίστριες-Ναζί» για να υποτιμήσει τις ακτιβίστριες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Το 2012 χαρακτήρισε «τσούλα» μια φοιτήτρια Νομικής που μίλησε σε μια ακρόαση του Κογκρέσου για την αντισύλληψη, προκαλώντας ορισμένους χορηγούς να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την εκπομπή του.

Ο Τραμπ, πρώην τηλεοπτική περσόνα με ένστικτα σόουμαν, που φλέρταρε με τον ακροδεξιό λαϊκισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, απένειμε στον Λίμπο, μια μέρα αφότου ο αστέρας του ραδιοφώνου ανακοίνωσε τη διάγνωσή του με καρκίνο, την υψηλότερη αμερικανική πολιτική τιμή – το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης το 2020.

Η πρώην Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ φόρεσε το Μετάλλιο στο λαιμό του Λίμπο αφού ο σύζυγός της επαίνεσε «τον ξεχωριστό άντρα που αγαπούν εκατομμύρια Αμερικανοί» και «τον σπουδαιότερο μαχητή και νικητή που θα συναντήσετε ποτέ».

Αποτυπώνοντας τη διχαστική προσωπικότητα του υπερσυντηρητικού ραδιοφωνικού παραγωγού, κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, ορισμένοι Δημοκρατικοί βουλευτές μουρμούριζαν «ωχ όχι», ενώ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι – που βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο του Λίμπο – καθόταν με παγερή σιωπή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook