Πέθανε η φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα – Της έκαναν ευθανασία

πέθανε-η-φάλαινα-μπελούγκα-που-είχε-εγ-1503537

Πέθανε η λευκή φάλαινα Μπελούγκα λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό της από τον Σηκουάνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation, να σημειώνει ότι οι αρμόδιες Αρχές της έκαναν ευθανασία.

Η φάλαινα είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα, για μέρες, σε υδατοφράκτη και δεν αποφάσιζε να κάνει πίσω, στο Σεν-Πιερ-λα-Γκαρέν (βόρεια Γαλλία). Κάπως έτσι στήθηκε τα ξημερώματα η επιχείριση απεγκλωβισμού της. Η φάλαινα όντως απεγκλωβίστηκε ωστόσο κατά τη μεταφορά της η υγεία της επιδεινώθηκε.

«Παρά την άνευ προηγουμένη επιχείριση διάσωσης της μπελούγκα, ανακοινώνουμε με θλίψη μας το θάνατο του κήτους», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter το γραφείο του νομάρχη της περιφέρειας Calvados της Γαλλίας.

 

H φάλαινα μπελούγκα χρειάστηκε σύμφωνα με τη νομαρχία του Calvados να υποβληθεί σε ευθανασία κατά τη μεταφορά της από τον Σηκουάνα στο λιμάνι του Ouistreham. «Οι κτηνίατροι παρατήρησαν επιδείνωση της κατάστασής του και των αναπνευστικών του δραστηριοτήτων (…). Το ζώο δεν αεριζόταν αρκετά. Λόγω της ταλαιπωρίας, που ήταν προφανής για το ζώο, αποφασίσαμε ότι δεν ήταν μπορούσαμε να το απελευθερώσουμε και ότι ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε στην ευθανασία του», ανέφερε η Florence Ollivet-Courtois, μία από τις κτηνιάτρους που επέβλεπαν την «εγχείρηση».

Η υγεία της φάλαινας είχε επιδεινώθηκε ενώ ακόμη ήταν στον Σηκουάνα καθώς αρνιόταν να σιτιστε , με τις Αρχές να σκέφτονται ακόμη και να κάνουν ένεση με βιταμίνες στο γιγάντιο θαλάσσιο θηλαστικό για να το κρατήσουν στη ζωή.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook