Πέθανε η Χανιώτισσα αγωνίστρια της αντίστασης, Αργυρώ Κοκοβλή

πέθανε-η-χανιώτισσα-αγωνίστρια-της-αν-828792

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε χθες από τη ζωή η αντιστασιακός και συγγραφέας Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή που μαζί με το άνδρα της Νίκο Κοκοβλή έγραψαν την δική τους ιστορία στην αντίσταση των Κρητικών.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης

Το δικό του μήνυμα για τον θάνατο της Κοκοβλή, έστειλε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης που με ανάρτησή του στο facebook, επισημαίνει:

«Η Αργυρώ Κοκοβλή έφυγε από τη ζωή προ ολίγου. Μια διαδρομή γεμάτη αγωνιστική αυτοθυσία έλαβε τέλος. Μας μένει το παράδειγμά της, η αισιοδοξία που πάντοτε έβρισκε τρόπο να μας μεταδίδει. Η ασυμβίβαστα δίκαιη κριτική της.»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

«Η συντρόφισσα Αργυρώ Κοκοβλή δεν είναι πια μαζί μας. Για την αγωνίστρια της Λευτεριάς κλαίνε τα βουνά της Κρήτης. Για την αγωνίστρια του σοσιαλισμού και της δικαιοσύνης μιλά κάθε δρόμος των Χανίων. Για την θαρραλέα υπερασπίστρια των ανανεωτικών ιδεών ξέρει η στέπα της Τασκένδης. Για την αφοσιωμένη μητέρα κυλά το δάκρυ του γιου της Γιώργου.

Εμείς, οι συντρόφισσες και οι  σύντροφοι  της στον  ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, την αποχαιρετούμε σιωπηλοί. Με τους ώμους σκυφτούς από τη βαριά της πολιτική κληρονομιά, με την καρδιά γεμάτη από την αγάπη της, με το βήμα σταθερό στο μονοπάτι που εκείνη χάραξε. Γιατί, Αργυρώ μας, το ξέρουμε: άλλος δρόμος δεν υπάρχει! »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook