Πέθανε γνωστός Χανιώτης πρώην δήμαρχος, ξενοδόχος και βετεράνος πιλότος

πέθανε-γνωστός-χανιώτης-πρώην-δήμαρχ-788750

Έφυγε από τη ζωή ένας πασίγνωστος Χανιώτης επιχειρηματίας, με πλούσια προσφορά και στην τοπική κοινωνία των Χανίων.

Πρόκειται για τον βετεράνο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας και μάλιστα τον Αρχηγό του επονομαζόμενου και ως “Χρυσού Σμήνους”, ξενοδόχο και πρώην Δήμαρχο Γεωργιούπολης Γιώργο Παπαδάκη.Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν ιδιοκτήτης των ξενοδοχειακών μονάδων «Pilot» στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου, ενώ αποτελούσε μέγα ευεργέτη της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου αναφέρει σχετικά:

«Εκοιμήθη ο Άρχων Ορφανοτρόφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως μας Γεώργιος Παπαδάκης.

Βαθύτατα θλιμμένοι  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης δηλώνουν πως η τοπική μας Εκκλησία και η κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερη.

Ο μακαριστός κ. Γεώργιος Παπαδάκης είχε τιμηθεί με  το οφφίκιο του Άρχοντος Oρφανοτρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας  από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, ἀναγνωρίζοντας καί τιμῶντας τήν προσφοράν του προς τον άνθρωπο.

Η σχετική Ακολουθία της χειροθεσίας είχε τελεστεί  την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου του 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο Σεβασμιώτατος εκτιμώντας την επί έτη πολλά αθόρυβη φιλανθρωπία του μεγάλου ορφανοτρόφου του τόπου μας,  μετά από σχετική εισήγηση στον Παναγιώτατο και Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο,  απένειμε τον τιμητικό και ιστορικό τούτο τίτλο, ως ένδειξη αγάπης πατρικής και προς ανταμοιβή της προσφοράς του για την  ευεργεσία του προς τον συνάνθρωπο.

Ο Γεώργιος  Παπαδάκης διετέλεσε Δήμαρχος Γεωργιούπολης από το 2002 μέχρι το 2006 ενώ δραστηριοποιούνταν με επιτυχία στον ξενοδοχειακό κλάδο (ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ Pilot).

Υπήρξε βετεράνος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, διοικητής της 115 Π.Μ. και Αρχηγός του σμήνους αεροπορικών επιδείξεων, “Χρυσό Σμήνος”.»

Η η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στην Γεωργιούπολη.

Το zarpanews.gr εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το χαμό του Γιώργου Παπαδάκη στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook