Πέθανε 4χρονος από γρίπη στις ΗΠΑ – Η μητέρα αγνόησε τον γιατρό και αναζήτησε «γιατρειά» στο Facebook

πέθανε-4χρονος-από-γρίπη-στις-ηπα-η-μη-996519

Από γρίπη πέθανε ένα 4χρονο αγόρι στο Κολοράντο. Η μητέρα του, όπως γράφει η New York Post, αγνόησε τη συνταγή του γιατρού και δοκίμασε εναλλακτικές «φυσικές» μεθόδους, που βρήκε σε μία ομάδα κατά των εμβολιασμών στο Facebook.

Η μητέρα του παιδιού έγραψε σε μια ομάδα στο Facebook με τίτλο «Σταματήστε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», πως τα δύο από τα τέσσερα παιδιά της διαγνώστηκαν με γρίπη, με αποτέλεσμα ένας γιατρός να συνταγογραφήσει Tamiflu για όλη την οικογένεια.

Το τρίτο παιδί- ο 4χρονος γιος της γυναίκας, που αργότερα πέθανε- δεν είχε διαγνωστεί τότε με γρίπη, αλλά είχε συμπτώματα πυρετού και επιληπτική κρίση. Ωστόσο, όπως η ίδια έγραψε, αγνόησε τη συμβουλή του γιατρού.

«Ο γιατρός έγραψε Tamiflu , δεν το πήρα» έγραψε και πρόσθεσε πως επέλεξε για τα τέσσερα παιδιά της αγωγή με έλαιο μέντας, βιταμίνη C και λεβάντα. Αλλά αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα, κι έτσι στράφηκε στην ομάδα του Facebook- που έχει 178.000 μέλη- για βοήθεια.

Μεταξύ των συμβουλών που της έδωσαν ήταν να χρησιμοποιήσει μητρικό γάλα, θυμάρι και σαμπούκο ή κουφοξυλιά.

«Οκ τέλεια, θα τα δοκιμάσω» απάντησε εκείνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τοπικά μέσα του Κολοράντο, ένα άλλο μέλος του Facebook πρότεινε στη μητέρα να βάλει κομμένες πατάτες και αγγούρια στο κεφάλι του παιδιού.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στη συνέχεια οι αναρτήσεις κατέβηκαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GoFundMe που στήθηκε για την υπόθεση, το άτυχο αγόρι ήταν ο Najee, που ζούσε στο Pueblo.

«Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τον κάθε έναν που έδωσε χρήματα για τον γιο μου» έγραψε την περασμένη Πέμπτη στη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων. «Με βαθιά μου θλίψη ενημερώνω όσους δεν το γνωρίζετε πως ο γιος μου βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη και απεβίωσε. Εγώ και όλοι όσοι αγαπούμε τον Najee είμαστε συντετριμμένοι».

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν την Τετάρτη τον θάνατο του αγοριού, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρχεία για τον εμβολιασμό του κατά της γρίπης κι έτσι είναι άγνωστο εάν είχε εμβολιαστεί ή όχι.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook