Πέταξαν για Ντόχα οι Χανιώτες Φραντζεσκάκης, Αναστασάκης – Αποχαιρετισμός με ευχές, στάκα και… τσιγαριαστό | Photos + Video

πέταξαν-για-ντόχα-οι-χανιώτες-φραντζε-928421

Με μία βαλίτσα όνειρα για διάκριση αλλά και με στόχο να σφραγίσουν τα εισιτήριά τους για το Τόκιο αναχώρησαν την Τετάρτη για τη Ντόχα του Κατάρ οι Χανιώτες πρωταθλητές της σφυροβολίας Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης.

Και οι δύο αθλητές του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος ο «βενιαμίν» της ελληνικής αποστολής Ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης Κ20 και Χρυσός Βαλκανιονίκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης, αλλά και ο Ασημένιος Βαλκανιονίκης, 4ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και σταθερός στη 10άδα της Παγκόσμιας Κατάταξης, Μιχάλης Αναστασάκης, που μετέχει για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός στη διοργάνωση του 2017, θα κληθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό και διεκδικήσουν καλά πλασαρίσματα.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης προέρχεται από μια εξαιρετικά σταθερή χρονιά στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να πετύχει 76,63 μ., ωστόσο το σημαντικότερο για εκείνον είναι πως μπόρεσε να είναι σταθερά σε επιδόσεις πάνω από τα 75,00 μέτρα. Ο τέταρτος το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και ένατος το 2018 στο Βερολίνο έχει πια την εμπειρία και την ωριμότητα να κυνηγήσει την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Αντίθετα με τον Αναστασάκη, ο έφηβος Χρήστος Φραντζεσκάκης έχει ήδη εκπληρώσει τους βασικούς του στόχους στη σεζόν και στη Ντόχα θα επιδιώξει να «μαζέψει» εμπειρία και εικόνες για τη συνέχεια. Ο δεύτερος πρωταθλητής Ευρώπης Κ20 έχει πετύχει φέτος 76,76 μέτρα.

Χθες μάλιστα λίγες ώρες πριν το ταξίδι στο Κατάρ, σε ένα αποχαιρετιστήριο τραπέζι με στάκα τσιγαριαστό και άλλα «φρούτα» της Κρητικής κουζίνας, ο προπονητής Κώστας Παπαμαρκάκης και οι αγαπημένοι του αποχαιρέτησαν το Χρήστο Φραντζεσκάκη με πολλές ευχές για καλή επιτυχία.

Ευχές βέβαια για διάκριση έδωσε και στους πρωταθλητές του το ανθρώπινο δυναμικό και το ΔΣ του  Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος», που ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Κρήτης και τους χορηγούς για τη στήριξή τους.

Το πρόγραμμα των αθλητών μας στην Ντόχα

Σφυροβολία (Α): 1/10 16.30 και 18.00 προκριματικά γκρουπ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook