Πεσμένη η αγοραστική κίνηση στα Χανιά τον Σεπτέμβριο: Τι έδειξε τηλεφωνική έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου

πεσμένη-η-αγοραστική-κίνηση-στα-χανιά-671847

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διενέργησε την τηλεφωνική έρευνα σχετικά με τον τζίρο των καταστημάτων όσο αφορά το μήνα Σεπτέμβριο του 2019 σε σύγκριση με το περσινό έτος σε δείγμα 38 επιχειρήσεων-μελών μας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν πτωτικό κατά 2%. Παρ ’όλα αυτά νομίζουμε πως επιτέλους έχουμε ένα θετικό δείγμα της αγοράς μετά από πολύ καιρό. Η αγορά δείχνει να σταθεροποιείτε μετά από πολλούς μήνες μεγάλης πτώσης και ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτό και στο εγγύς μέλλον.

Το τουριστικό ρεύμα στη νησί μας δείχνει ίσως μια βελτίωση για το μήνα Σεπτέμβριο και σε συνδυασμό με την μικρή ελάφρυνση της φορολογίας η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών δείχνει τάσεις σταθεροποίησης.

Από εκεί και πέρα χρειάζονται περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης των καταναλωτών από άμεση και έμμεση φορολογία ώστε να κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς η κατανάλωση και να ενισχυθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Δεν παραβλέπουμε πως το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό άρα δεν έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε αλλά έχουμε λόγους να ελπίζουμε.

Συνιστούμε εγρήγορση και συνεχή δουλειά από όλους τους φορείς που συνδέονται με το τουρισμό στο Νομό μας ώστε να καταφέρουμε να γυρίσουμε σε θετικά επίπεδα τους προσεχείς μήνες. Επίσης ζητάμε να εφαρμοστεί ταχύτερα η «επιτυχημένη συνταγή» μείωσης των φόρων για καλύτερα αποτελέσματα τόσο για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις όσο και για το ίδιο το κράτος.

Τέλος η στροφή στις τοπικές επιχειρήσεις από τους καταναλωτές είναι επιβεβλημένη ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ώθηση στη δική μας αγορά και τα χρήματα να παραμείνουν στον τόπο μας».

zarpanews.gr

3 thoughts on “Πεσμένη η αγοραστική κίνηση στα Χανιά τον Σεπτέμβριο: Τι έδειξε τηλεφωνική έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου

  1. Στο παραπάνω άρθρο δεν βλέπω την επισήμανση να ρίξουν οι μαγαζατορες νερό στο κρασί τους μα σε όλη την Ελλάδα η φορολογία είναι η ίδια. Το ότι είμαστε από τις ακριβότερες πόλης δεν είναι τυχαίο. Και να θυμούνται ότι τα βουγια ξυπνησαν

  2. Φιλε μου κανεις λαθος. Ο περισσοτερος κοσμος ψωνιζει πλεον απο τις μεγαλες αλυσιδες τις οποιες ο χανιωτης εμπορος δυσκολα μπορει να ανταγωνιστει. Επισης εχουν αρχισει και ανοιγουν και πολυκαταστηματα γεματα με κινεζικα προιοντα σε πολυ χαμηλες τιμες. Οι καταναλωτες καθολου βουγια δεν ειναι πλεον με το κινητο στο χερι.

  3. Φίλε Κώστα αυτό που λες με τις χαμηλές τιμές που έχουν τα πολυκαταστήματα έχω πάρει ηλεκτρική συσκευή από πολύ μικρό κατάστημα και την ίδια τιμη την είχε το πολυκατάστημα. Επίσης σε άλλη πόλη από μικρά μαγαζιά αγοράζεις πχ ρούχα στην μισή τιμή και πολύ καλή ποιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook