Περνάει στην αντιπολίτευση ο «Δήμος Ενεργών Πολιτών» – Τι είπε ο Τάσος Βάμβουκας στα μέλη της παρατάξης

Το κλείσιμο του κύκλου της στήριξης προς την Δημοτική Αρχή των Χανίων και το πέρασμα του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» στην αντιπολίτευση, σηματοδότησε η συγκέντρωση της παρατάξης το απόγευμα της Τετάρτης, με στόχο την συσπείρωση δυνάμεων ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Στην ομιλία του προς τα μέλη της παράταξης, ο επικεφαλής και πρώην Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας έκανε ειδική αναφορά στους Γιώργο Ξανθουδάκη και Μανούσο Φοβάκη που παραιτήθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν την περασμένη εβδομάδα τονίζοντας πως «δεν είμαστε εδώ για τα αξιώματα αλλά για να δίνουμε αξία στα αξιώματα».

Αναλυτικότερα η ομιλία του κ. Βάμβουκα:

Έκλεισε τη Δευτέρα ένας ακόμη κύκλος της παρουσίας και της συνεισφοράς μας στα κοινά των Χανίων. Αυτός της στήριξης προς τη νέα δημοτική αρχή για δύο και πλέον χρόνια.

Ανοίγει παράλληλα ο επόμενος. Σήμερα δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες και σε αυτόν.

Περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει, αλλά και με επίγνωση λαθών και αδυναμιών.

Και είμαστε περήφανοι:

Για το έργο που σχεδιάσαμε για το αύριο των Χανίων. Για τα όσα ολοκληρώσαμε στη δική μας θητεία: Την ανάπλαση της Νέας Χώρας, τη Χάληδων, το πάρκο της Αμπεριάς και τόσα άλλα.

Αλλά και για την ολοκλήρωση όσων παραλάβαμε από τη δημοτική αρχή Σκουλάκη:

Το πάρκινγκ Περίδου, το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, το Κέντρο Υγείας.

Είμαστε επιπλέον περήφανοι για τα 150 εκατ. ευρώ που διασφαλίσαμε για έργα και τα αφήσαμε προίκα στη νέα δημοτική αρχή.

Περήφανοι και για τα όσα δρομολογήθηκαν από εμάς και ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται  στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής με τη δική μας στήριξη:

η Δημοτική Αγορά, τα Νεώρια, η πλατεία της Σούδας, το Ρολόι του Κήπου, οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των υφιστάμενων σχολείων, τα 8 νέα σχολεία, η ανάπλαση στη Δυτική Τάφρο, κλπ.

Και είμαστε φυσικά περήφανοι γιατί καταρτίσαμε όλα τα μακροπρόθεσμα στρατηγικά σχέδια για τα Χανιά: το πάρκο των Αγίων Αποστόλων, το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το ΣΒΑΚ με το περίφημο βίντεο του νυν δημάρχου.

Πάνω από όλα, όμως, είμαστε περήφανοι γιατί δεν υποκύψαμε στην πίκρα της ήττας ούτε καταφύγαμε στην ευκολία της στείρας αντιπολίτευσης.

Προσφέραμε γενναιόδωρη τη στήριξή μας στη δημοτική αρχή για να προχωρήσει το έργο μας για τα Χανιά, αν και αντιμετωπίσαμε  ανοίκειες συμπεριφορές και πρακτικές.

Και έτσι μπορούμε σήμερα να μιλάμε για δύο θητείες: μια τυπική και μια άτυπη, αυτή της στήριξης: 5 + 2 χρόνια θητείας, αυτός είναι ο τελικός απολογισμός μας.

Έχουμε πλέον περάσει στη θέση της αντιπολίτευσης. Θα την ασκήσουμε με τα ίδια κριτήρια, με ευπρέπεια και χωρίς μηδενισμούς. Γιατί είμαστε μια παράταξη συνέπειας, με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Πάντοτε παρόντες, από όποια θέση μάς έταξαν οι συνδημότες μας.

Δεν είμαστε εδώ για τα αξιώματα αλλά για να δίνουμε αξία στα αξιώματα, τηρώντας κώδικες ηθικής συμπεριφοράς, όπως έκαναν ο Γιώργος Ξανθουδάκης  και ο Μανούσος Φοβάκης.

Και αυτό το «παρών» θα συνεχίσουμε να δίνουμε στα δημοτικά πράγματα των Χανίων»

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν μέλη της παράταξης που τοποθετήθηκαν σχετικά.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ καιρός στην Κρήτη σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΚρήτη | Βούλιαξε αυτοκίνητο τα ξημερώματα – Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ