Περιζήτητος προορισμός η Κρήτη την περίοδο των γιορτών

περιζήτητος-προορισμός-η-κρήτη-την-πε-1598559

Ελκυστικός προορισμός και την χειμερινή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποδεικνύεται το Ηράκλειο, αλλά και άλλες πόλεις της Κρήτης όπως είναι το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα της booking οι πληρότητες αυτές τις ημέρες φθάνουν το 70% – 75%, μια εικόνα που δημιουργεί αισιοδοξία και προσδοκίες για το μέλλον, υπό συγκεκριμένες βέβαια προϋποθέσεις.

Κόσμο δεν έχουν μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά και τα σπίτια που ενοικιάζονται με βραχυχρόνια μίσθωση, με μέσο χρόνο παραμονής για κάθε ζευγάρι, παρέα ή οικογένεια τις 3-4 ημέρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων ν.Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι έχουν έλθει για τις γιορτές άνθρωποι από διάφορες περιοχές της χώρας, όμως η προσέλευση δεν αφορά μόνο στους Έλληνες αλλά και σε ξένους.

Ανέφερε ότι έχουν έλθει από το εξωτερικό, μέσω Αθηνών και πολλοί τουρίστες, κυρίως από Γερμανία, Ολλανδία και Αγγλία για χειμερινές διακοπές, ωστόσο σημείωσε ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ιδιόκτητα σπίτια στο νησί.

Ο κ.Χαλκιαδάκης υπογράμμισε ότι η πόλη του Ηρακλείου έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει προορισμός ολιγοήμερων διακοπών και τους χειμερινούς μήνες, κάτι όμως που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς απευθείας πτήσεις τσάρτερ.

Ένα ζήτημα που συζήτησε σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

πό την αυξημένη επισκεψιμότητα τις ημέρες των γιορτών, είναι αυτονόητο ότι δεν επωφελούνται μόνο οι ξενοδόχοι, αλλά και οι εστιάτορες, οι ιδιοκτήτες καφέ, οι έμποροι και γενικά όλη η αλυσίδα της αγοράς.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook