Περισσότεροι από 19 σεισμοί χθες στην Κρήτη – Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

περισσότεροι-από-19-σεισμοί-χθες-στην-κρ-451042

Περισσότερες από δεκαεννέα σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου, μετά τον σεισμό των 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε ένα λεπτό πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής και έγινε αισθητός ακόμα και στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η μεγαλύτερη από αυτές ήταν 4,2 ρίχτερ, η ασθενέστερη 2,2 ενώ σε όλες τις σεισμικές δονήσεις το εστιακό βάθος ήταν μικρό και κυμαίνονταν από τα 11 χλμ το μεγαλύτερο έως τα 4,7 χλμ το μικρότερο.

Ευθύμιος Λέκκας: Φυσιολογικοί οι σεισμοί – Δεν σχετίζονται με το Αρκαλοχώρι 

Ως φυσιολογικούς χαρακτήρισε τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν την Κυριακή ανοιχτά της Κρήτης ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εξηγώντας ότι «η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είχε ξεκινήσει από τις 17:15 με μικρούς σεισμούς και κορυφαίο αυτόν που σημειώθηκε γύρω στις 9 με μέγεθος 5,4 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ».

«Είναι μια περιοχή που είναι πολύ κοντά στο τόξο. Το ρήγμα που προκάλεσε τις δονήσεις είναι υποθαλάσσιο και βρίσκεται 20χλμ. από την Κάσο. Οι κάτοικοι λίγο τους αντιλήφθηκαν αυτούς τους σεισμούς» είπε ο κ. Λέκκας στον ΣΚΑΪ.

«Θεωρώ ότι θα εξελιχθεί ομαλά η σεισμική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, δεν υπάρχει θέμα συσχέτισης με το Αρκαλοχώρι, είτε με τους άλλους σεισμούς της Κυριακής», συμπλήρωσε για τους σεισμούς στην Κρήτη ο κ. Λέκκας.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook