«Περίπου 3 ώρες βοηθούσα άλλους από το τρένο» – Συγκλονίζει ο Κρητικός φοιτητής για την τραγωδία των Τεμπών

περίπου-3-ώρες-βοηθούσα-άλλους-από-το-τ-1643811

Συγκλονισμένη είναι και η κοινωνία της Ιεράπετρας από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και τυχερή που από αυτή την απίστευτη εθνική τραγωδία, βγήκαν σώοι τρείς νέοι με καταγωγή από το Λασίθι από τη σύγκρουση της μοιράιας αμαξοστοιχίας.

Στο 6ο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη επέβαινε ο 19χρονος Ιεραπετρίτης φοιτητής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Άγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος λίγο πριν από τη σύγκρουση των τρενων είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του κ. Μαριάννα Καριχιμάκη – Τσιαμούρα, στην οποία είχε πει ότι θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη κατά τις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυκτα.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή «Το πρωινό», νόμιζε ότι βίωνε ταινία, δεν κατάλαβε και πολλά. «Ακουγα ουρλιαχτά, φωνές, και έντονες μυρωδιές, τότε ήξερα ότι πρέπει κάτι οπωσδήποτε να κάνω». Ο Άγγελος επέζησε από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη σώζοντας και δεκάδες άλλα άτομα. «Όλοι μπορούσαμε να σώσουμε», συνεχίζει, «είμασταν όλοι νέοι, μπορούσαμε όλοι να σώσουμε από έναν παραπάνω», τόνισε.

Ο Άγγελος, μεταφέρθηκε με πούλμαν στη Λάρισα. Εκεί τον συνάντησε η μητέρα του, η οποία στην είδηση της σύγκρουσης, πήρε άμεσα το πρώτο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ΚΤΕΛ για Λάρισα.

Αυτό που του έκανε εντύπωση είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον ρωτήσει αν χρειάζεται ρούχα. «Είχα δώσει όλα μου τα ρούχα στους πληγέντες, ήμουν με κοντομάνικο. Δεν με ρώτησε κανείς, πως θα πας στην Κρήτη; Πως θα το κάνεις αυτό; Κανείς δε με βοήθησε από την Κυβέρνηση να γυρίσω σπίτι μου», είπε.

Όπως είχε δηλώσει, μιλώντας στο neakriti.gr, η μητέρα του Άγγελου, Μαριάννα Καριχιμάκη Τσιαμούρα, «Γύρω στα μεσάνυκτα άκουσα από την κρατική τηλεόραση ότι είχαν συγκρουστεί δύο τρενα στα Τέμπη. Τρόμαξα και με κυρίευσε ο πανικός γιατί ήξερα ότι εκείνη τη στιγμή το παιδί μου, ο Άγγελος, ταξίδευε με το τρένο για τη Θεσσαλονίκη. Άρχισα αμέσως να τον καλώ στο τηλέφωνο αλλά να μην παίρνω καμία απάντηση. Μέχρι τις 2:30 είχαμε σκάσει στο σπίτι μας από την αγωνία και την ανησυχία. Και σε αυτό το χρονικό σημείο ο Άγγελος μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο και πήγαινε προς το Νοσοκομείο της Λάρισας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες επειδή είχε εισπνεύσει πάρα πολύ καπνό από τα φλεγόμενα βαγόνια, καθώς επιχειρούσε πάνω από 2,5 ώρες να απεγκλωβίσει μαζί με έναν φίλο του και τους διασώστες της ΕΜΑΚ τους τραυματίες και τους νεκρούς αυτής της τραγωδίας που υπήρχαν στο 3ο , στο 4ο και στο 5ο βαγόνι.

Εκείνος επέβαινε στο 6ο βαγόνι όπου υπήρχε μόνο μια γυναίκα ελαφρά τραυματισμένη με σχίσιμο στο φρύδι. Τα παιδιά έβγαλαν από τα τρία βαγόνια που ήταν πιο μπροστά αρκετούς τραυματίες και τρείς νεκρούς. Ο Άγγελος δεν έμεινε στο Νοσοκομείο . Βρίσκεται σε συγγενικό μας σπίτι στη Λάρισα, είναι σοκαρισμένος και περιγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης σα να είχε γίνει σεισμός μεγάλης έντασης, αλλά ευτυχώς είχε Άγιο βοηθό και είναι καλά στην υγεία του», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μαριάννα Καριχιμάκη Τσιαμούρα.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook