Περίπου 2.500 Αυστραλοί πόζαραν γυμνοί για τον καρκίνο του δέρματος

περίπου-2-500-αυστραλοί-πόζαραν-γυμνοί-γι-1574941

Ο Αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ συνεργάστηκε με μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη γυμνή φωτογράφιση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Περίπου 2.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη διάσημη παραλία Μπόντι της Αυστραλίας, έβγαλαν τα ρούχα τους και πόζαραν γυμνοί για τον Αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τον καρκίνο του δέρματος.

Ένα τμήμα της παραλίας ανακηρύχθηκε προσωρινή παραλία γυμνιστών, αφού μια αλλαγή στην τοπική νομοθεσία επέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ο Τιούνικ, γνωστός για τις ομαδικές φωτογραφίσεις σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή μέρη παγκοσμίως, χρησιμοποίησε ένα μεγάφωνο για να δώσει οδηγίες στους συγκεντρωμένους, προτού πολλοί εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για να κάνουν γυμνοί μια βουτιά στα νερά του ωκεανού.

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Εβδομάδας Δράσης για τον Καρκίνο του Δέρματος, ως υπενθύμιση στους ανθρώπους να ελέγχονται για καρκίνο του δέρματος.

 

«Ελπίζουμε αυτό το έργο τέχνης να τραβήξει την προσοχή του κόσμου και να σώσει τους ανθρώπους από τον εθνικό μας καρκίνο, γιατί δεν θα έπρεπε να πεθαίνουμε από αυτόν», δήλωσε ο διοργανωτής Scott Maggs στο AAP πριν από την εκδήλωση.

Η Αυστραλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του δέρματος στον κόσμο. Δύο στους τρεις ανθρώπους διαγιγνώσκονται με την πάθηση μέχρι την ηλικία των 70 ετών.

Η εκδήλωση στο Σίδνεϊ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Skin Check Champions, η οποία λειτουργεί δωρεάν κλινικές σε κοινότητες υψηλού κινδύνου.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook