«Περιπολίες» στο ίντερνετ για τους αρνητές της μάσκας

Μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά όμως κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν από τα social media ότι όλα είναι μια καλοστημένη συνωμοσία.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο παρουσιάστηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, χιλιάδες αναρτήσεις στο ίντερνετ από ανθρώπους που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, αρνούνται να φορέσουν μάσκα και καλούν μέσω του διαδικτύου κι άλλους να μην τις χρησιμοποιούν.

Μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά όμως κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν από τα social media ότι όλα είναι μια καλοστημένη συνωμοσία. Αμετανόητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη μη χρήση μάσκας, προτρέποντας τόσο γονείς να μη βάλουν «φίμωτρο» στα παιδιά τους, όσο και τους ενήλικες.

Η προπαγάνδα κατά της μάσκας «βαφτίζε» ενδιαφέρον για τα παιδιά τους και γίνεται ποστ – έκκληση στο Facebook. Μέσα από το Facebook διοργανώνουν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία. Το γκρουπ «Διαμαρτυρία Γονεών Για την Χρήση Μάσκας και τεστ στα σχολεία», αριθμεί 64 χιλιάδες μέλη. Προτρέπει τους γονείς να μην φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους.

Μάλιστα οι διαχειριστές έχουν δημιουργήσει ένα δεύτερο γκρουπ με 16.000 μέλη σε περίπτωση που επέμβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και κατεβάσει τη σελίδα. Η διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος πάντως «σαρώνει» το διαδίκτυο με ειδικό λογαριασμό που αναζητά λέξεις – κλειδιά τους αρνητές της μάσκας που παρακινούν κι άλλου διαδίδοντας fake news.

Σε διαρκή επικοινωνία είναι οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τα φαινόμενα που προτρέπουν σε ανυπακοή στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Η Διώξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος σχηματίζει δικογραφίες σχετικές με εκκλήσεις ανυπακοής, τις διαβιβάζει στις εισαγγελικές Αρχές, δίνεται παραγγελία για την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης και στη συνέχεια θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι να απολογηθούν.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα έχουμε την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα διέγερσης σε ανυπακοή, σύμφωνα με το megatv.com και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ