Περιποίηση μαλλιών: Πώς να τα διατηρήσετε υγιή μόνο με το σαμπουάν σας

περιποίηση-μαλλιών-πώς-να-τα-διατηρήσ-1424986

Η περιποίηση των μαλλιών είναι μια καθαρά πολύ προσωπική υπόθεση. Μιλήστε με δέκα διαφορετικά άτομα και είναι πιθανό να ακούσετε για δέκα διαφορετικές ρουτίνες περιποίησης μαλλιών. Από το καθημερινό λούσιμο μέχρι το λούσιμο μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη φροντίδα των μαλλιών, με κάθε άτομο να επιμένει ότι η μέθοδός του λειτουργεί -και μάλιστα αποτελεσματικά.

Αυτό που κάνει τα πράγματα περίπλοκα, ωστόσο, είναι ότι το καθένα μπορεί κάλλιστα να έχει δίκιο. Κι αυτό γιατί τα βήματα που απαιτούνται για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε υγιή, όμορφα και λαμπερά μαλλιά δεν μπορούν να περιοριστούν σε μια συνταγή που ταιριάζει σε όλους. Αντίθετα, το «σωστό» πράγμα που πρέπει να κάνετε για υγιή μαλλιά ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών, τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής σας.

Περιποίηση μαλλιών: Πώς να τα διατηρήσετε υγιή μόνο με το σαμπουάν σας

Για να αποκτήσετε υγιή μαλλιά, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στο τριχωτό της κεφαλής σας. Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να εστιάζουμε μόνο στο πώς φαίνονται τα μαλλιά μας, αλλά τα υγιή μαλλιά ξεκινούν στην πραγματικότητα με ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Πώς μπορείτε να τα καταφέρετε; Κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με απαλές κινήσεις απλώνοντας ταυτόχρονα το σαμπουάν σας, εξηγεί το MindBodyGreen.

Επίσης, προσέξτε για σημάδια ότι το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να είναι ερεθισμένο. Η Sunnie Brook, κομμώτρια διασημοτήτων με έδρα το Λος Άντζελες, εξήγησε στο Good Housekeeping ότι «Αν παρατηρήσετε ξηρότητα, φαγούρα ή οποιοδήποτε πρόβλημα με το τριχωτό της κεφαλής, τα μαλλιά σας θα επηρεαστούν από αυτό». Η αλλαγή σε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τυχόν ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής.

Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με σαμπουάν

Στη συνέχεια, αφήστε τα μαλλιά σας να «μιλήσουν» σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει ή όχι να τα λούζετε και τι είδους προϊόν θα χρησιμοποιήσετε. Εάν, λοιπόν, τα μαλλιά σας τείνουν να είναι λιπαρά, το καθημερινό λούσιμό τους μπορεί να είναι εντάξει. Αλλά αν είναι ξηρά, προτιμήστε να τα λούζετε λιγότερο συχνά, αναφέρει το healthdigest.com. Σε κάθε περίπτωση, να χρησιμοποιείτε μετά το λούσιμο πάντα ένα καλό conditioner που το αφήνετε στα μαλλιά για τουλάχιστον ένα λεπτό πριν τα ξεπλύνετε με ζεστό -όχι καυτό- νερό.

Και επειδή τα μαλλιά μας θα αντικατοπτρίζουν επίσης τη γενική σωματική και ψυχική μας υγεία, είναι σημαντικό να κάνουμε την υγιεινή διατροφή και τη διαχείριση του στρες μέρος της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών μας, αναφέρει το healthdigest.com. Η συμπερίληψη αρκετής πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας θα βοηθήσει τα μαλλιά -τα οποία είναι φτιαγμένα κυρίως από πρωτεΐνη- να γίνουν δυνατά και υγιή. Και η ίδια ιδέα ισχύει και για τα επίπεδα άγχους μας. Όπως λέει η Brooks στο Good Housekeeping «Τα μαλλιά σου είναι ένα απόθεμα του σώματός σου· αν είσαι αγχωμένος, το δέρμα σου θα πιεστεί και αυτό περιλαμβάνει και το τριχωτό της κεφαλής σου».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook