Περιπέτειες για το Κρητικό λάδι – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου

περιπέτειες-για-το-κρητικό-λάδι-τι-κ-985661

Σε περιπέτειες μπαίνει το κρητικό λάδι, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου κ. Σταύρος Γαβαλάς.

Ο κ. Γαβαλάς σε ανακοίνωση του αναφέρει πως το θέμα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του ΣΕΒΙΤΕΛ που διεκδικεί την εμφιάλωση του ΠΓΕ ελαιολάδου της Κρήτης και σε άλλες περιοχές εκτός του νησιού.

Τι αναφέρει ο κ. Γαβαλάς:

Αυτό που φοβόμασταν όλοι τελικά πραγματοποιήθηκε και πλέον το ΠΓΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΗΣ μπαίνει σε περιπέτειες με ευθύνη του ΣΕΒΙΤΕΛ δηλαδή των μεγάλων εταιριών στο χώρο του ελαιολάδου.

Η αιτιολόγηση της ένστασης είναι ότι το ΠΓΕ ΚΡΗΤΗΣ δεν πρέπει να εμφιαλώνεται μόνο στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή θα το παίρνουν από εδώ με βυτία και θα το εμφιαλώνουν στην Αθήνα ή αλλού.

Μεγάλη μας τιμή κύριοι του ΣΕΒΙΤΕΛ που ασχολείστε μαζί μας αλλά το Κρητικό ελαιόλαδο ΠΓΕ θα εμφιαλώνεται στην Κρήτη και μόνο στην Κρήτη, σας αρέσει δεν σας αρέσει, γιατί απλά τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των κρητικών ελαιοπαραγωγών είναι καιρός να σταματήσουν και ο μόνος τρόπος είναι να κατοχυρωθεί το ΠΓΕ ΚΡΗΤΗΣ.

Ελπίζουμε όλοι που έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή την διαδικασία του φακέλου κυρίως η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ που έχει καταθέσει τον φάκελο να κάνουν γρήγορες κινήσεις και να ολοκληρωθεί άμεσα και με απόλυτη τεκμηρίωση η απάντηση στην ένσταση του ΣΕΒΙΤΕΛ, μια  ένσταση που μόνο άστοχη και άσκοπη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Και ποιός είναι ο στόχος τους εκτός του ΠΓΕ;  μα φυσικά η δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΡΗΤΗΣ που βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και έχει βάλει ως σημαία του την ενιαία τυποποίηση του ελαιολάδου με το brand ΚΡΗΤΗ προσδοκώντας οι κύριοι του ΣΕΒΙΤΕΛ να τον βάλουν σε περιπέτειες πριν καλά καλά πάρει σάρκα και οστά.

Είναι φως φανάρι ότι αυτή η κίνηση που ξεκίνησε από τις ενώσεις της Κρήτης δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται τον πλούτο της Κρήτης το εξαιρετικό μας ελαιόλαδο και δεν είναι διατεθειμένοι να απολέσουν την κυριαρχία τους πάνω σε αυτό.

Είναι  όμως και φως φανάρι ότι έχουμε ξυπνήσει και δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαθεί άλλη μια ευκαιρία που μπορεί να είναι και η τελευταία για να βρει το Κρητικό ελαιόλαδο τον δρόμο του και να καρπωθεί ο Κρητικός ελαιοπαραγωγός την υπεραξία που τώρα την καρπώνονται κυρίως κάποιες πολυεθνικές που δεν έχουν καμία σχέση με την Κρήτη.

Εύχομαι αυτή η κίνηση του ΣΕΒΙΤΕΛ να μην μας φέρει στο σημείο να έχουμε ένα καινούριο »εμφύλιο» και να αποσύρει άμεσα την ένσταση που κατέθεσε, αφήνοντας το Κρητικό ελαιόλαδο στα χέρια των ανθρώπων που με πολύ κόπο το παράγουν στην ΚΡΗΤΗ!!!

Κλείνοντας θέλω να πω ότι  το μόνο «καλό» που κάνει αυτή η ένσταση είναι να μας δείξει τη δύναμη που έχει η Κρήτη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μια δύναμη που κάποιοι την τρέμουν και γι αυτό δεν μας θέλουν ενωμένους κάτω από την ομπρέλα του brand ΠΓΕ ΚΡΗΤΗΣ!!!

ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook