Περιορισμούς στους ανήλικους χρήστες εξετάζει το TikTok

Τρόπους αξιολόγησης και περιορισμού του περιεχομένου με βάση την ηλικία των χρηστών αναζητά το TikTok, με στόχο να αποτρέπει την πρόσβαση ανηλίκων σε βίντεο για ενήλικες.

Το TikTok, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των νεαρών ανήλικων χρηστών τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε ότι κάνει δοκιμές για το πώς θα μπορούσε να το πετύχει αυτό.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία, που ανήκει στον κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό ByteDance, βασίζεται στους τύπους προτύπων αξιολόγησης περιεχομένου που χρησιμοποιούνται ήδη για ταινίες και παιχνίδια. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοκιμάσει έναν τρόπο βάσει του οποίου οι χρήστες-δημιουργοί βίντεο θα προσδιορίζουν εάν επιθυμούν το περιεχόμενό τους να προβάλλεται μόνο σε μεγαλύτερης ηλικίας χρήστες.

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν στοχοποιηθεί για τον τρόπο που (δεν) αντιμετωπίζουν την ασφάλεια των νεότερων χρηστών.

Ενδεικτικά, η Meta επικρίθηκε από για το σχέδιό της να εισαγάγει έκδοση του Instagram για παιδιά. Πέρσι, ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα  γι’ αυτό, μετά τη διάρρευση εσωτερικού εγγράφου με το οποίο ετίθεντο ερωτήματα σχετικά με την έρευνα της ίδιας της εταιρείας για τις επιπτώσεις του Instagram στην ψυχική υγεία των εφήβων χρηστών.

Η TikTok, η οποία έχει επικριθεί για αναρτήσεις που ενισχύουν  διατροφικές διαταραχές –με την ίδια να υποστηρίζει ότι απαγορεύει τέτοιο περιεχόμενο- ανακοίνωσε με ανάρτησή της ότι θα αρχίσει να αφαιρεί δημοσιεύσεις τέτοιου περιεχομένου.

Πηγή: ot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ