Περιοδεία της ΚΝΕ στις Φοιτητικές Εστίες του ΕΛΜΕΠΑ Ηρακλείου για άμεσα μέτρα προστασίας από τον Κορονοιό

Περιοδεία πραγματοποίησαν οι οργανώσεις πανεπιστημίων ΕΛΜΠΕΑ και Κρήτης της ΚΝΕ στις φοιτητικές εστίες ΕΛΜΕΠΑ Ηρακλείου την Παρασκευή 13 Μάρτη το μεσημέρι, με επίκεντρο τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος και τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των οικότροφων.

Όπως σημειώνβεται σε σχετική ανακοίνωση, «διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας όπου και επισημάνθηκαν, και που αφορούν και τον εξοπλισμό με αντισηπτικά και άλλα αναγκαία μέτρα όπως η σταθερή καθημερινή καθαριότητα του χώρου.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει άμεση διεκδίκηση με άξονα και τα αιτήματα που έθεσαν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ Κρήτης, απαιτώντας:

             Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής, καθαριότητας και πρόληψης στις φοιτητικές εστίες. Να πραγματοποιηθεί απολύμανση και καθημερινή καθαριότητα των χώρων που μένουν οι φοιτητές με ευθύνη του κράτους. Να εξοπλιστούν οι φοιτητικές εστίες με όλο το απαραίτητο φαρμακευτικό και προληπτικό υλικό (αντισηπτικά, χαρτομάντηλα κλπ.)

             Να παραμείνουν τα εστιατόρια στις πανεπιστημιουπόλεις ανοιχτά, έτσι ώστε να μην διακοπεί η σίτιση των φοιτητών για ούτε μια μέρα αυτές τις δύο εβδομάδες. Το φαγητό να δίνεται στους φοιτητές μόνο σε πακέτο και να παρθούν μέτρα πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού.

             Να διευκολυνθεί και να παραμείνει ασφαλής η μετακίνηση όλων των φοιτητών που θα αναγκαστούν να γυρίσουν σπίτι τους για αυτές τις δύο εβδομάδες. Ειδικότερα, να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής στα πλοία, όπου το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί συνωστισμός. Επίσης, να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου για αυτές τις μέρες, έτσι ώστε να μπορέσουν όσοι φοιτητές επιθυμούν να ταξιδέψουν.

             Να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις με βάση τα αιτήματα που θέτουν τα σωματεία του αντίστοιχου κλάδου.

             Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονιών μας σχετικά με τη φύλαξη των παιδιών, χορήγησης αντίστοιχων αδειών κλπ.

Τέλος διατυπώθηκε η ανάγκη και για άμεσα μέτρα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πολλών φοιτητών και εστιακών που δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους που δέχονται πλήγματα από την εργοδοσία που πήρε αέρα μετά και τις δηλώσεις των υπουργών και της κυβέρνησης.»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ