Χανιά | Περιοδεία Συντυχάκη στα χωριά του Πλατανιά – Ενημερώθηκε για τα προβλήματα των ντόπιων

χανιά-περιοδεία-συντυχάκη-στα-χωριά-τ-1175445

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε σε χωριά της δημοτικής ενότητας Πλατανιά, από κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Α. Μαρινάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, καθώς και ο Δ. Ανθούσης, δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά.

Η επίσκεψη του κλιμάκιου του ΚΚΕ περιλάμβανε συναντήσεις με φορείς και κατοίκους της περιοχής, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και μια σειρά από θέματα, που εδώ και χρόνια οι λύσεις τους έχουν μείνει στάσιμες.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, βρέθηκε στην περιοχή Δρακιανά και κατά μήκος στον ποταμό Ιάρδανο (Κερίτη), που εδώ και χρόνια πλέον το ποτάμι με τις πρώτες βροχές φουσκώνει, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες και εκτάσεις της  περιοχής.

Έγινε συζήτηση με εκπροσώπους των κατοίκων τις περιοχής, δημοτικούς συμβούλους και το τοπικό συμβούλιο, για την ανάγκη άμεσα να δοθεί προτεραιότητα στην παρέμβαση οριοθέτησης και κοιτοποίησης  του  ποταμού, δίνοντας έτσι  οριστική λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, θωρακίζοντάς την από βροχοπτώσεις και καταστροφές και από την υπερχείλιση του ποταμού.

Επιπλέον έγινε καταγραφή μιας σειράς προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την αγροτική παραγωγή, τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων (λάδι, εσπεριδοειδή, κτηνοτροφικά), την καθημερινότητα και την ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας και των επαρχιακών δρόμων, όλα όσα δικαιούνται οι κάτοικοι και που το επόμενο διάστημα θα διεκδικήσουν δυναμικά.

Ο Μ. Συντυχάκης διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των κατοίκων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook