Περιφέρεια Κρήτης: Χρηματοδότηση σε αγρότες για ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

περιφέρεια-κρήτης-χρηματοδότηση-σε-α-1078498

Επιχορήγηση προς τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ανακοινώνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης αμπελιού (οινοποιήσιμα, επιτραπέζια ή σταφιδάμπελα) ή μηλοειδών (μηλιά, αχλαδιά) ότι δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθ. 3645/13-07-2020 (ΑΔΑ: ΨΞΙΥ4653ΠΓ-0ΥΒ) 3η Πρόσκληση της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας (Π.Α.Α.) 2014-2020.

Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται για μια πενταετία να εφαρμόζουν τη μέθοδο της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων – εντομολογικών εχθρών και συγκεκριμένα της ευδεμίδας της αμπέλου και της καρπόκαψας της μηλιάς με τη χρήση φερομονών, ώστε μέσω της παρεμπόδισης της σύζευξης των ακμαίων εντόμων να ελαχιστοποιείται ο πληθυσμός των επιβλαβών προνυμφών.

Η Δημόσια Δαπάνη της Πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των 20.000.000 ευρώ και το ύψος της ανά στρέμμα ενίσχυσης ορίζεται:

στα 35,63 € ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα τρία (3) έτη εφαρμογής και στα 42,63 € ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία δύο (2) έτη εφαρμογής, για το οινοποιήσιμο αμπέλι,

στα 49,08 € ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα τρία (3) έτη εφαρμογής και στα 56,35 € ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία δύο (2) έτη εφαρμογής, για το επιτραπέζιο αμπέλι, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η σταφίδα, και

στα 54,20 € ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα τρία (3) έτη εφαρμογής και στα 62,70 € ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία δύο (2) έτη εφαρμογής, για τα μηλοειδή.

Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση της ευδεμίδας και της καρπόκαψας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας στους αμπελώνες και δενδρώνες τους οποίους θα εφαρμοστεί η δράση και στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων. Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων ξεκινούν την 1η Απριλίου 2020 και ολοκληρώνονται την 31η Μαρτίου 2025.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στη Δράση 10.1.08, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στήριξης μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) από τις 30 Ιουλίου μέχρι και 07 Σεπτεμβρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης (ΕΔΩ) όπου έχει αναρτηθεί το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook