Περιφέρεια Κρήτης: 40 εκ. ευρώ τα έργα υγρών και στερεών αποβλήτων στο Λασίθι

περιφέρεια-κρήτης-40-εκ-ευρώ-τα-έργα-υγρ-993958

Στα 40 εκ. ευρώ ανέρχονται τα έργα υγρών και στερεών αποβλήτων που αφορούν υποδομές στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και συγκεκριμένα στους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας.

Στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα δύο σημαντικά έργα του σχεδιασμού.

Το πρώτο αφορά τα Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των παραλιακών οικισμών Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας και Ανάληψης Δήμου Σητείας της Π.Ε. Λασιθίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 11 εκ. ευρώ (11.087.157,48 €).

Το δεύτερο έργο αφορά τη Συλλογή μεταφοράς και επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Παλαικάστρου Σητείας, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ. (4.956.400 €). Το έργο αφορά στη διαχείριση των αστικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Παλαικάστρου Δήμου Σητείας.

«Υπογράψαμε και εντάξαμε στο περιφερειακό μας πρόγραμμα με ιδιαίτερη ικανοποίηση δύο σημαντικά έργα. Είναι σημαντικά αναπτυξιακά έργα τόσο για τους πολίτες όσο και για τον τουρισμό. Δημιουργούμε ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα το οποίο διαφοροποιεί την Κρήτη ως προορισμό. Επενδύοντας στην ποιότητα των υποδομών προσελκύουμε υψηλό τουρισμό και δημιουργούμε υποδομές για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, οι δήμαρχοι Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Ανδρουλάκης, Γιώργος Τσιφετάκης και Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη.

Γέφυρα του Μύρτους

Το έργο της συντήρησης της ιστορικής γέφυρας του Μύρτους υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ θα καλύψει την αποκατάσταση ζημιών στη γέφυρα. Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανόλης Δαμασκηνάκης.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook