Περηφάνεια! «Ασημένιοι» οι δύο Χανιώτες στους Special Olympics του Άμπου Ντάμπι | Photos

περηφάνεια-ασημένιοι-οι-δύο-χανιώτ-829235

Περήφανους όλους τους Χανιώτες έκαναν ο Ρούσσος Κοτσιφάκης και ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, οι δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο 200άρι του κανόε καγιάκ ανδρών στους Special Olympics που διεξάγονται στο Αμπού Ντάμπι.

Ακόμη, ο Κοτσιφάκης τερμάτισε δεύτερος και στο ατομικό των 200 μέτρων, ενώ στα 500, η ομάδα των Χανιωτών πήρε το χάλκινο μετάλλιο!Οι Special Olympics διεξάγονται από τις 14 μέχρι τις 21 Μαρτίου και πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική αθλητική διοργάνωση που γίνεται ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει και η ελληνική ομοσπονδία, «στους αγώνες αυτούς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι όλοι νικητές! Αποστολή των Special Olympics είναι να προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους µε διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσµα ολυμπιακών αθληµάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευµατικά, µοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.Tα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με κινητήρια δύναμή τους τη δημιουργία μιας κοινωνίας που προτιμά να εντάσσει παρά να αποκλείει και παράλληλα να ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά του αθλητισμού. Η δύναμη της θέλησης των αθλητών Special Olympics, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας, καθώς και η αφοσίωση χιλιάδων εθελοντών που στηρίζουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα την προσπάθεια αυτή».zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook