Περίεργα πράγµατα συµβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ

περίεργα-πράγµατα-συµβαίνουν-στο-κιν-876674

Περίεργα πράγµατα συµβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ. Ο Βενιζέλος φεύγει, η Βάνα έρχεται ως «στρατιώτης της παράταξης» σχολιάζοντας πως δεν τον έδιωξε κανείς και τα κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη νιώθουν ότι παραµερίζονται από την ηγεσία µολονότι ζητούν να στρατολογηθούν στον αγώνα.

Ο Σγουρός γνωστοποιεί µε επιστολή του προς την πρόεδρο πως δεν θα κατέβει τελικώς υποψήφιος βουλευτής µε το ΚΙΝΑΛ, διαβλέποντας µία «δυστοκία» της ηγεσίας να αποφασίσει να τον ενσωµατώσει σε µη εκλόγιµη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για να βοηθήσει, όπως λέει, την παράταξη. Ο Γερουλάνος παραµένει ακόµη στο ακουστικό του.

Για εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ δεν παίζει (άλλωστε ο ίδιος ανταποκρίνεται πολιτικά µόνο στη λέξη ΠΑΣΟΚ) και η Γεννηµατά δεν του έχει δώσει ακόµη απάντηση για το εάν θα τον βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως απλό στρατιώτη. Κάτι που εκείνος ζήτησε και γνωστοποίησε µε ανακοίνωση µετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ενδεχοµένως ο Παύλος να είναι θύµα της ίδιας δυστοκίας. Oχι όµως και ο Στάθης Παναγούλης, που εντάσσεται στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ µε κάλεσµά του για την αυθεντική έκφραση του προοδευτικού κόσµου.

Γενικώς στο Κίνηµα Αλλαγής παρατηρείται µία ασυνήθιστη κινητικότητα. Την ώρα που η πρόεδρος θυµίζει µε άχαρο τρόπο στον πρόεδρο Σηµίτη ποιος είναι ο αρχηγός και ποιος παίρνει τις αποφάσεις, αξιοποιούνται στελέχη του λεγόµενου εκσυγχρονιστικού µπλοκ που διετέλεσαν και στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, για να καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόµµατος. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης αναλαµβάνει τον συντονισµό των θεµάτων Οικονοµίας και ο Πέτρος Ευθυµίου συντονιστής Εξωτερικών και Αµυνας. Εµπειρότατοι και οι δύο χωρίς αµφιβολία. Oµως κακό χωριό τα λίγα σπίτια.

Η κατάσταση στο Κίνηµα Αλλαγής θυµίζει λίγο τα ψώνια νοικοκυραίου στο super market. Αγοράζω ό,τι βρω µπροστά µου και βρίσκεται σε προσφορά ακόµη κι όταν δεν το χρειάζοµαι. Εκ των πραγµάτων καταναλώνω περισσότερα από όσα έχω ανάγκη και ξοδεύω εδώ κι εκεί αντί να αγοράσω το καλό προϊόν, που το αφήνω στο ράφι. Το ΚΙΝΑΛ έχει αρκετό χρόνο να βρει την περπατησιά του ως τις εθνικές εκλογές, ελάχιστο χρόνο όµως για να χτίσει ένα νέο αφήγηµα. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ξορκίζει, τη Νέα ∆ηµοκρατία την απαξιώνει, όµως και τους δύο θα τους ήθελε σε συµµαχική κυβέρνηση super market.

Γράφει η Βούλα Κεχαγιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook