«Πέρασε» κατά πλειοψηφία επί της αρχής το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή

πέρασε-κατά-πλειοψηφία-επί-της-αρχή-1234999

Κατά πλειοψηφία «πέρασε» επί της αρχής την Τετάρτη του από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το εργασιακό νομοσχέδιο, με τον Κωστή Χατζηδάκη να αναφέρεται σε διατάξεις με θετικό πρόσημο, όπως η διεύρυνση των γονικών αδειών.

Ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για υποκρισία.

«H συνεδρίαση στη Βουλή θα είναι τα αποκαλυπτήρια της αραχνιασμένης αντιπολίτευσης! Λέμε άσπρο, λέτε μαύρο. Λέμε μαύρο, λέτε άσπρο. Είστε μια πλήρως αναξιόπιστη αντιπολίτευση, που έχετε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ υποκρισίας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης που επιφυλάχθηκε, καταψήφισαν.

Νωρίτερα, τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου εξέφρασαν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Εκ μέρους του ΣΕΒ η υπεύθυνη του τομέα απασχόλησης, υποστήριξε πως «το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και αξιοποιεί το ευέλικτο σύστημα απασχόλησης, με τρόπο που δεν συνάδει με τις σύγχρονες πρακτικές».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σημείωσε πως «το νομοσχέδιο έρχεται να απορρυθμίσει το εργατικό δίκαιο και την αγορά εργασίας, ενώ δεν αποτελεί εφαλτήριο για ανάπτυξη», ενώ από τη ΓΣΕΒΕΕ ο Γιώργος Καββαδάς μίλησε για ένα πολυνομοσχέδιο που αφήνει τους συντριπτικά περισσότερους δυσαρεστημένους. Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ ο Δημήτρης Μπράτης έκανε λόγο για νομοσχέδιο που οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα. Θετικά εκφράστηκε ο Αντώνης Μέγγουλης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ).

Απίστευτος διάλογος

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές, ενώ σαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ του Κώστα Μαραβέγια από τη ΝΔ και του Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του κ. Μαραβέγια στις ρυθμίσεις για την εξ αποστάσεως εργασία-τηλεργασία και την εφαρμογή της στην ιατρική και ειδικότερα στην χειρουργική.

Χρ. Κατσώτης: «Κύριε Μαραβέγια από ότι ξέρω είστε χειρουργός-πρωκτολόγος. Θα εμπιστευόσασταν να σας κάνουν κολονοσκόπηση από μακριά;»

Κ. Μαραβέγιας: «Σας εύχομαι να είστε υγιής, αλλά αν ποτέ χρειαστείτε εγχείρηση στη χολή για παράδειγμα να ζητήσετε να σας ανοίξουν από την κορφή ως τα νύχια κι όχι με μια μικρή τρυπούλα. Ο συντηρητισμός είναι ο τρόπος που τοποθετηθήκατε σε αντίθεση με την πρόοδο. Αυτή είναι η διαφορά. Είτε μιλάμε για συνελεύσεις είτε για εγχειρήσεις ο συντηρητικός θέλει μόνο αίμα».

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook