Πέραμα: Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη

πέραμα-ελεύθεροι-και-οι-επτά-αστυνομι-1305680

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη που οδήγησε στον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα

Ελεύθεροι χωρίς κανένα όρο αφέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα μετά τις απολογίες τους στην 4η ανακρίτρια Πειραιά και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Την απόφαση μάλιστα υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι συνάδελφοί τους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθησαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά που φέρονται να επέβαιναν στο όχημα στο Πέραμα και κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και κλοπή.

Οι διάλογοι και τα ερωτήματα

Από τις πρώτες ώρες μετά την αιματηρή καταδίωξη και τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από τα πυρά των αστυνομικών, η υπόθεση έβριθε ανακριβειών και αντιφάσεων από πλευράς αστυνομικών, ενώ η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ διαψεύστηκε πλήρως όταν δημοσιοποιήθηκαν, οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του κέντρου της αστυνομίας που έφερε στην δημοσιότητα το mega, διαψεύδουν την ΕΛΑΣ και την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το γεγονός.

Αρχικά η αναφορά σε επτά τραυματίες αστυνομικούς, η οποία αναιρέθηκε από την πρώτη κι όλας μέρα. «Ποιος έχει τραυματιστεί, συνάδελφος;» ρωτάει το κέντρο για να λάβει την απάντηση απο τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ: «Αρνητικός κέντρο».

Ακόμη, όπως ακούγεται στους διαλόγους, ενώ αρχικά γίνεται αναφορά για τρεις μηχανές που έχουν παρασυρθεί, στη συνέχεια αστυνομικός ακούγεται να λέει: «γράψτε έχουμε 5 μηχανές σε παράσυρση».

Επιπλέον αυτό που εκθέτει την ΕΛΑΣ είναι το γεγονός οτι, όπως ακούγεται και στους διαλόγους, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ γνώριζαν οτι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ήταν Ρομά σε αντίθεση με τους μετέπειτα ισχυρισμούς τους οτι δεν γνώριζαν ποιοι ήταν μέσα στο ΙΧ.

Η δήλωση του 15χρονου που διέφευγε και προσήλθε την Τετάρτη στα δικαστήρια, ότι ο ίδιος οδηγούσε το όχημα και όχι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης, ακυρώνει και αυτόν τον ισχυρισμό της ΕΛΑΣ.

Πλέον και μετά την εισαγγελική απόφαση, οι επτά αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Το γεγονός αυτό όμως δεν αλλάζει στο ελάχιστο τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα:

-αγνόησαν οι επτά την εντολή του κέντρου της ΕΛΑΣ;

-υπήρξε η ανάγκη για τους τουλάχιστον 36 πυροβολισμούς που έριξαν σε βάρος των τριών ανήλικων;

-οδηγούσε ο 18χρονος το όχημα όπως ισχυρίστηκε η ΕΛΑΣ στην αρχική της ανακοίνωση;

-οι άνδρες της ΔΙΑΣ άρχισαν να πυροβολούν όταν το αυτοκίνητο «εμβόλισε» με την όπισθεν της μηχανές τους ή ενώ είχε σταματήσει, όπως δήλωσε ο 15χρονος;

news247.gr

One thought on “Πέραμα: Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη

  1. Ε βέβαια δεν πέταξαν και τίποτα τρικάκια η μπογιά σε κανα υπουργείο για να προφυλακιστουν. 38 σφαίρες άδειασαν κόντρα στην εντολή που είχαν σε κάτι παιδακια. Παρά την αθωότητα τους πηραν και τον Κουγια, γιατί είναι καλός δικηγόρος και όλα καλά. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν επηρεάστηκε, τώρα θα μου πεις ολόκληρος υπουργος δήλωσε ότι τους στηρίζει, ο αλλος τους επισκέφτηκε και μετά έβγαλε ανακοίνωση για την ικανοποίησή του από την απόφαση. Δηλαδή σε αντίθεση απόφαση η κυβέρνηση θα ήταν δυσαρεστημένη. Αλλά οι δικαστές δεν τα ακουνε αυτά….
    Τέλος οι κυρ παντεληδες, που λυσσαξαν για την ασφάλεια τους, που όλος τυχαίος δεσπόζουν οι ελληνικές σημαίες και οι άγιες σοφίες στα προφιλ τους κι αυτοί επικροτούν. Οι ίδιοι που αν γίνει κανένας τσακωμος για κανένα χωραφι, θα πουν κρίμα για ένα κομμάτι γης σκοτώθηκαν. Αλλά άμα είναι για Ρομά και ένα αυτοκίνητο καλά τους έκαναν. Ταυτόχρονα χθες βγήκε βέβαια στη δημοσιότητα βίντεο από ΜΑΤατζή να σπάει χωρίς λόγο τζαμαρία και να πεφτουν τα γυαλιά πανω σε μια κοπελα.. Αλλά μπα, δεν έχουν ψυχολογικά και είναι καλά εκπαιδευμένοι. Βέβαια σε ένα τέτοιο σοβαρό επεισόδιο πως τους ξέφυγε ο 3ος, πως δεν κίνησαν καν εντολή για καταδίωξης του?
    ΕΛΑΣ Ελλήνων Αστυνομικών
    Ρουφιανων Δολοφόνων και Βασανιστών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook