Πένθος στο ΚΚΕ Χανίων για τον θάνατο αγαπητού συνδικαλιστή

πένθος-στο-κκε-χανίων-για-τον-θάνατο-αγ-1266593

Τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Μιχάλη Λεβεντάκη, εκφράζει προς την οικογένεια του και τους οικείους του η Ένωση Συνταξιούχων του νομού Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Λεβεντακης Μιχάλης υπήρξε μέλος του σωματείου μας. Διετέλεσε γραμματέας του, αντιπρόεδρος, αντιπρόσωπος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Χανίων και αντιπρόσωπος του συνεδρίου της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ. Πιστός στις αρχές του ακούραστος συνδικαλιστής,αγωνιστής και ιδεολόγος αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη για την κοινωνία μας. Καλό σου ταξίδι».

Ο Μιχάλης Λεβεντάκης, υπήρξε ενεργό μέλος του ΚΚΕ για πολλά χρόνια.

TO KKE

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του συντρόφου Μιχάλη Λεβεντάκη.

Ο Μιχάλης Λεβεντάκης γεννήθηκε στο Θέρισσο. Μεγάλωσε μέσα στον πόλεμο σε  ΕΑΜική οικογένεια. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στον Σταλό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, βοήθησε την δράση του ΕΑΜικού κινήματος στην περιοχή. Ξενιτεύτηκε στο Βέλγιο , όπως και πολλοί της γενιάς του, δουλεύοντας στα ανθρακωρυχεία. Την περίοδο της μεταπολίτευσης οργανώθηκε στο ΚΚΕ , πρωτοστατώντας στο κίνημα των ανθρακωρύχων. Μέσα από την ελληνική κοινότητα του Βελγίου πάλεψε για τα δικαιώματα των Ελλήνων μεταναστών. Μετά από δύο δεκαετίες στο Βέλγιο επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, πάντα πρωτοπόρος στο σωματείο του, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα διάφορες υπεύθυνες στελεχικές θέσεις στο Κόμμα. Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών 89-91 ,αντιπάλεψε την προσπάθεια διάλυσης του Κόμματος και βοήθησε στην ανασυγκρότησή των οργανώσεων του Κόμματος στον Νομό Χανίων. Το τελευταίο διάστημα δρούσε στο κίνημα των συνταξιούχων , σαν μέλος της διοίκησης του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή, ενάντια στις αντιασφαλιστικές κυβερνητικές πολιτικές.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στα παιδιά ,στα εγγόνια και στους συγγενείς του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook