Πένθος για την κρητική μουσική από την απώλεια γνωστού λαουτιέρη

πένθος-για-την-κρητική-μουσική-από-την-1082283

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο γνωστούς λαουτιέρηδες, που ήταν και ο συνθέτης του ύμνου του Α.Ο. Γαρίπας

Άλλη μια σημαντική προσωπικότητα της Γαρίπας έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το χωριό.

Σε ηλικία 77 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, ο Γιάννης Βασιλάκης, ένας από τους πιο γνωστούς λαουτιέρηδες της Κρήτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του η Εξόδιος ακολουθία τελείται αυτή την ώρα (12:00) στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Νέα Αλάτσατα.

Βασιλάκης Γιάννης λαουτο

Ο εκλιπών είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της κρητικής μουσικής, είχε πολλούς μαθητές που έμαθαν δίπλα του λαούτο ενώ έγραψε και πολλές δικές του συνθέσεις. Μία από αυτές είναι και ο ύμνος του ΑΟ Γαρίπας, που είχε παρουσιαστεί στην εκδήλωση που είχε κάνει η ομάδα το 2008, στο πλαίσιο των εγκαινίων του γηπέδου…

Ο πρόεδρος του ΑΟ Γαρίπας Χρήστος Βασιλάκης έγραψε για την οδυνηρή απώλεια του Γιάννη Βασιλάκη: «Σήμερα αποχαιρετάμε το Γιάννη το Βασιλάκη. Όλοι εμείς στον Αθλητικό Όμιλο Γαρίπας έχουμε έναν ακόμη λόγο να είμαστε θλιμμένοι. Ο Γιάννης είναι ο συνθέτης του ύμνου της ομάδας μας. Καλό ταξίδι Γιάννη…»

Μάλιστα, η απώλεια αυτή έρχεται δύο μήνες μετά τον χαμό του πρώην αντιδημάρχου και αντιπροέδρου της ΕΠΣΗ, Γιάννη Βασιλάκη.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook