Πέντε τύποι συνοδηγού που μας ανεβάζουν την πίεση στα ουράνια

πέντε-τύποι-συνοδηγού-που-μας-ανεβάζο-1706130

Στους ελληνικούς δρόμους επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, αφού ένας μεγάλος αριθμός οδηγών συμπεριφέρεται επιθετικά, αγνοεί τους βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παραβιάζει κάθε έννοια υπευθυνότητας απέναντι στους άλλους. Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, έχουμε και κάποιους που κάθονται δίπλα μας, ο οποίοι αντί να μας καλμάρουν και να μας υποστηρίζουν, φροντίζουν να μας σπάει τα νεύρα την ώρα της οδήγησης. Δείτε πέντε τέτοιους εκνευριστικούς τύπους συνοδηγού και διαβάστε, πώς θα τους αντιμετωπίσετε.

1. Ο κοιμήσης

Πρόκειται για την πιο ανώδυνη περίπτωση και αφορά όσους παίρνουν θέση δίπλα στον οδηγό, κλείνουν τα ματάκια τους πέντε λεπτά μετά την αναχώρηση και τα ανοίγουν ξανά, μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας. Οι κοιμήσης συνοδηγός δεν ενοχλεί, αλλά δεν προσφέρει και καμία βοήθεια, αν χρειαστεί να κοιτάξει πίσω τα παιδιά, να ψάξει για κάποια διεύθυνση ή να σηκώσει και να απαντήσει στο τηλέφωνο, όταν μας καλούν.

Αντίμετρα: Βάζουμε δυνατά τη μουσική, ανοίγουμε λίγο το παράθυρο ώστε να μπαίνει θόρυβος μέσα στο αυτοκίνητο και φυσικά προσέχουμε να μην παρασυρθούμε και μας πάρει και εμάς ο ύπνος.

2. Ο πολυλογάς

Ακόμη και ένας χαλαρός και ήρεμος οδηγός, λυγίζει απέναντι στην καταιγίδα πολυλογίας αυτού που κάθεται δίπλα του. Το ανελέητο ρεπερτόριο του πολυλογά συνοδηγού περιλαμβάνει απλά τα πάντα, από –συνήθως κρύα- ανέκδοτα, περιγραφές των σχέσεών του, ανούσιες ιστορίες χωρίς σταματημό και διαλείμματα ανάμεσά τους.

Αντίμετρα: Ωτοασπίδες, δυνατή μουσική.

3. Ο φοβητσιάρης

Γαντζώνεται συνεχώς στη λαβή της πόρτας του αυτοκινήτου, σας φωνάζει να προσέχετε όταν διακρίνει ένα εμπόδιο πέντε χιλιόμετρα μπροστά και φωνάζει πανικόβλητος ‘’φρένοοοο’’, όταν νιώθει κάποιον κίνδυνο (και δυστυχώς το νιώθει συχνά). Δύσκολη περίπτωση, που χρειάζεται την κατανόηση του οδηγού.

Αντίμετρα: Τον χαλαρώνουμε με συζήτηση περί ανέμων και υδάτων, φροντίζουμε να πάρει ηρεμιστικά πριν το ταξίδι και να έχει μία αλλαξιά καθαρά εσώρουχα μαζί του.

4. Ο ξερόλας

Όπως και να αλλάζετε ταχύτητα, όπως και να φρενάρετε, να στρίβετε ή να επιταχύνετε, ο συγκεκριμένος συνοδηγός θα σας συμβουλεύει συνέχεια, πώς να το κάνετε καλύτερα. Το ωραίο είναι μάλιστα, ότι πολλές φορές δεν έχει ο ίδιος δίπλωμα οδήγησης!

Aντίμετρα: ένας συνδυασμός του 1 και του 2, δηλαδή μουσικούλα, ωτοασπίδες και ελαφρά ανοιχτό παράθυρο για θόρυβο.

5. Ο παρεμβατικός

Μακράν ό,τι χειρότερο μπορεί να πάρει θέση δίπλα σου, όταν οδηγείς αυτοκίνητο. Αποτελεί μία σύνθεση των προηγουμένων εκνευριστικών συνοδηγών με εξαίρεση τον κοιμήση και εκφράζει όλες τις αρνητικές τους ιδιότητες στον υπερθετικό βαθμό. Το χειρότερο είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν διστάζει να παρέμβει δραστικά, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, οπότε επιχειρεί να πιάσει το τιμόνι ο ίδιος για να σας ‘’διορθώσει’’.

Aντίμετρα: Ανίατη περίπτωση, χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook