Πέντε μέρες γεμάτες θέαση, δράση και δημιουργία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

πέντε-μέρες-γεμάτες-θέαση-δράση-και-δη-846082

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες ένα πενθήμερο (10-14 Απριλίου 2019) γεμάτο από πλούσιες δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη 10 Απριλίου με το διήμερο αφιέρωμα σε ταινίες του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο κατάμεστο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Πέμπτη και Παρασκευή τις πρωινές ώρες σε συνδιοργάνωση με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και τις συντονίστριες κυρίες Χαρά Ανδρεάδου και Αθηνά Ντούλια – συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου Π.Ε. – πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικο σεμινάριο για την δημιουργική γραφή με εισηγητή τον συνεργάτη μας Σταύρο Γρόσδο.Ακολούθησε τις ίδιες μέρες η συμμετοχή – για μια ακόμη χρονιά – στο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, προβάλλοντας ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων και παράλληλα υλοποιήσαμε σεμινάρια κινηματογράφου σε ομάδες σχολείων.Το πρόγραμμα των δράσεων συνεχίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα με την παρουσίαση του βιβλίου Κινηματογράφος και Δημιουργική Γραφή του Σταύρου Γρόσδου. Το Σάββατο το απόγευμα μαθητές του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου παρακολούθησαν την δίωρη δράση «Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο» βλέποντας ταινία μικρού μήκους και συμμετέχοντας σε βιωματικές ασκήσεις με αφορμή την ταινία αλλά και την τέχνη του κινηματογράφου.Φυσικά όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε εξέλιξη γυρίσματα ταινιών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο πλαίσιο της δράσης cineΜαθήματα.Ένα πλούσιο πενθήμερο με συμμετοχή, δράση, εκπαίδευση, δημιουργία και φυσικά ενθουσιασμό. Δράσεις όλο τον χρόνο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook