Πεντανόστιμη Μελόπιτα του Άκη Πετρετζίκη

πεντανόστιμη-μελόπιτα-του-άκη-πετρετ-978315

Χρόνος Εκτέλεσης 15′ Χρόνος Ψησίματος 45′ Μερίδες 10-12 Βαθμός Δυσκολίας 1

Συστατικά

300 γρ. μέλι

1 κιλό ανθότυρο

7 αυγά μεσαία

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. κανέλα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

80 γρ. μέλι

½ κ.γ. κανέλα

50 γρ. καρύδια

1 κ.γ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32 εκ και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Αφού κρυώσει απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μελόπιτας το μέλι, πασπαλίζουμε με την κανέλα, τα καρύδια και θυμάρι.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook