Πεντανόστιμη Μελόπιτα του Άκη Πετρετζίκη
Χρόνος Εκτέλεσης 15′ Χρόνος Ψησίματος 45′ Μερίδες 10-12 Βαθμός Δυσκολίας 1
Συστατικά
300 γρ. μέλι
1 κιλό ανθότυρο
7 αυγά μεσαία
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση
80 γρ. μέλι
½ κ.γ. κανέλα
50 γρ. καρύδια
1 κ.γ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 32 εκ και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αφού κρυώσει απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μελόπιτας το μέλι, πασπαλίζουμε με την κανέλα, τα καρύδια και θυμάρι.
- Σερβίρουμε με θυμάρι.
akispetretzikis.com