Πένες με βότκα και σολομό

πένες-με-βότκα-και-σολομό-1767956

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες πέννες με βότκα και σολομό για ένα δείπνο με φίλους! Ένα αρωματικό πιάτο με πένες, σολομό, βότκα και κρέμα γάλακτος.

Συστατικά

  • 250 γρ. πένες
  • 400 γρ. σολομό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 40 γρ. βότκα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε τις πένες και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τις πένες και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ., τον ρίχνουμε στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ώστε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.

Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και αφαιρούμε τον σολομό από το τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και μεταφέρουμε ξανά τον σολομό στο τηγάνι.

Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα.

Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook