Πελώνη για απαγόρευση κυκλοφορίας: Υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου

πελώνη-για-απαγόρευση-κυκλοφορίας-υπ-1232004

Στο στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού με ασφάλεια, αναφέρθηκε την Πέμπτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτώνη κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καθώς επιταχύνεται η επιχείρηση «Ελευθερία».

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια» ανέφερε.

Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Η χώρα μας στέλνει μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην επιδημιολογική κατάσταση και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα επισήμανε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια»

Ανέφερε ακόμη ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται, λέγοντας ότι ποσοστό πάνω από 20% των πολιτών έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ ειδικά στα νησιά, το ποσοστό φτάνει το 27%.

Ερωτηθείσα για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η κα Πελώνη απάντησε: «Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

Η οικονομία φτάνει σε μια περίοδο σταδιακής ανάτασης, είπε ακόμη, επικαλούμενη σχετικές έρευνες, οι οποίες προεξοφλούν ισχυρή ανάπτυξη το 2022.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook