Πειθαρχία και τήρηση των μέτρων ζητάει από τους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

πειθαρχία-και-τήρηση-των-μέτρων-ζητάε-1092813

«Έκκληση να επιδειχθεί επιτέλους από όλους η δέουσα υπευθυνότητα και πειθαρχία, σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας», απευθύνει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του covid19  στην χώρα μας και ιδιαίτερα την Περιφερειακή  Ενότητα Χανίων  ο Ι.Σ.Χανίων απευθύνει εκ νέου έκκληση να επιδειχθεί επιτέλους από όλους η δέουσα υπευθυνότητα και πειθαρχία, σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η πανδημία δεν πρόκειται να εξαληφθεί ούτε δια μαγείας, ούτε μόνο από τα μέτρα της κυβέρνησης, ούτε μόνο από τον εμβολιασμό, που ούτως ή άλλως έχει επιτευχθεί ακόμη σε μικρό ποσοστό του πληθυσμού.

Επισημαίνουμε  ότι η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει τώρα περισσότερο από ποτέ την τήρηση των βασικών υγειονομικών μέτρων που ήδη γνωρίζουμε (αποφυγή συγχρωτισμού, σωστή χρήση μάσκας, τακτική υγιεινή των χεριών μας), τα όπλα που όλοι έχουμε και οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Αν όχι για εμάς τους ίδιους, τουλάχιστον για τους συνανθρώπους μας: τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους συμπολίτες μας.

Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊου κατανοούμε ότι στην περίοδο που διανύουμε υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών, γι΄αυτό συνιστούμε να απομονώνονται οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές  δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας να απευθύνονται για οδηγίες στον ιατρό τους, τον εξ ορισμού ειδικό γι΄αυτόν τον λόγο.

Οι υγειονομικοί των Χανίων είμαστε στο πλευρό σας, αλλά η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για μπορέσουμε να βγούμε με τις ελάχιστες απώλειες από αυτή την καθημερινή μάχη με την πανδημία.»

Zarpanews.gr

One thought on “Πειθαρχία και τήρηση των μέτρων ζητάει από τους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

  1. παλι ατομικη ευθυνη!!!! ο ιατρικος συλλογος ποτε θα μιλησει θα κυβερνητικη ευθυνη????? παλι σε μας το προβλημα.
    οι συναδελφοι τους στην επιτροπη δεν εχουν καμια ευθυνη????? ειναι φυσιολογικο να υπαρχουν ιατρικα ραντεβου σε ψυχιατρους
    στις 11 το βραδυ???? η δημοσια υγεια ειναι σε κινδυνο και ο κορωναιος ειναι ισως ο μικροτερος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook