«Πειραματισμοί» με το πειραματικό σχολείο στα Χανιά… Ψάχνουν τελευταία στιγμή να μετατρέψουν λύκειο σε λειτουργία
Σε αναζήτηση λύσης για την άμεση ίδρυση πειραματικού λυκείου στα Χανιά είναι το Υπουργείο Παιδείας καθώς ο σχεδιασμός για δημιουργία νέου σχολείου στους χώρους της εκκλησιαστικής σχολής στον Αγ. Ματθαίο, δεν έχει προχωρήσει. Την ίδια ώρα, τον ερχόμενο Ιούνιο πρόκειται να αποφοιτήσουν οι πρώτοι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου, οι οποίοι θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να μοιραστούν με γεωγραφικά κριτήρια στα λύκεια της κατοικίας τους, στην περίπτωση που μέχρι τότε δεν αλλάξ0υν τα δεδομένα.
Οι γονείς των παιδιών, ήδη εδώ και δύο χρόνια έχουν αιτηθεί την ίδρυση πειραματικού λυκείου, εξηγώντας πως η εκπαίδευση στα πειραματικά σχολεία πρέπει να έχει ενιαίο χαρακτήρα και επισημαίνοντας τις συνέπειες που θα έχει για τα παιδιά η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και η ασυνέχεια στην εκπαίδευσή τους.
Πάντως, η λύση της ίδρυσης νέου λυκείου που είχε εξαγγείλει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, δεν δρομολογήθηκε έγκαιρα και είναι ανέφικτη σε αυτό το χρονικό σημείο με αποτέλεσμα να επανέρχεται και μάλιστα ως «μονόδρομος» η λύση που είχε ήδη απορριφθεί, δηλαδή η μετατροπή σε πειραματικό ενός εν λειτουργία λυκείου.
Χθες, είδε το φως της δημοσιότητας η επιλογή του 1ου Λυκείου στη Νέα Χώρα για μετατροπή σε πειραματικό, προκαλώντας σφοδρή αντίδραση των γονέων του όμορου 5ου γυμνασίου, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη συνοικία και ένα πολυπληθές σχολείο.
Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν έχει ληφθεί πάντως κάποια οριστική απόφαση, όπως τόνισε και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αμπελάς, στο zarpanews.gr. Ωστόσο, η όποια λύση θα πρέπει να είναι οριστική μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο που γίνονται οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία και ως εκ τούτου η τελική εισήγηση από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς το Υπουργείο πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ζυγίζοντας τα κοινωνικά δεδομένα και τις εκπαιδευτικές ανάγκες της πόλης.
zarpanews.gr