Πέφτει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Δημοσκόπηση της ALCO για το ΟPEN | Video

πέφτει-η-διαφορά-νδ-συριζα-δημοσκό-1284356

Μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που έγινε για λογαριασμό του OPEN και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ειδικότερα, στην πρόβλεψη ψήφου, η Νέα Δημοκρατία με 34% διατηρεί σημαντικό προβάδισμα, όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στο 23,8%.

Αρνητικό είναι το κλίμα σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ το 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Στην ερώτηση, τέλος, για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook